Merhaba hanımlar☺️Yaptığım bir araştırma sonucu peynirin altında kalan suyun bebeğin boyunun uzun olmasında etkisi büyükmüş,Bosna halkının uzun boylu olmasının sırrı da buymuş,nerden alabilirim bu suyu ,kullanan var mı acaba?
Sipfey ben de bekliyorum bilen varsa bilgilendirsin bence de🤔
Sipfey bebek için yoğurt mayalayacaksınız mutlaka bir litre kadar sütü lor peyniri yaparsanız süzülen suyundan faydalanabilirsiniz Ama et suyu tavuk suyu ile birlikte kullanmayın Peynir yaparken sirke kullanabilirsiniz veya peynir mayası
Sipfey gerçekten mi😀 deneyen varmı acaba
Sipfey evimde lor çökelek ve labnemi kendim yapıyorum ve altta kalan suyu saklıyorum ek gıdada bende kullanıcam Yani özel alımı varmı bilmem ama benim yaptığım peynirlerimde suyu çıkıyo sizde yapabilirsiniz 👍🏻
Sipfey hafta sonları bizim kapının önüne sütçü geliyo alıyorum sütü kaynatip yarım limon sıkıyorum lor peyniri oluyo suyunu suzuyorum al sana peynir altı suyu 😉☺️ afiyet olsun 🙏
Sipfey kendin yapabilirsin. İnek sütü günlük süt ay kaynat, kaynamaya başlayınca 10-15 dk daha kaynasın. Sonra içine yarım limonu sık. Süt çöküyor hem lor oluyor hem de peynir altı suyu. İster lor yedir ister içine peynir altı suyu ve hakiki yağ da koyup bland et. Labne olsun. Çok kolay yani
Sipfey lor yaparken 1 kilo sütle falan yapmayın. 3-4 gün sonra ekşiyor çünkü lor dolapta. 1-2 bardak süt ile yapın en fazla :) ben ilk kez çok sütle yapmıştım. Bebek de fazla yemiyor haliyle, kaldı bozuldu.
Sipfey ben yapıyorum ek gıdaya geçtiğimizden beri.Bebeğe ayrı yoğurt bize ayrı yoğurt yaptıktan sonra ortalama 2 bardak kaynar süte 2-3 yemek kaşığı yoğurt koyup kaynatıyosun lor peynir oluyo kalan suları buz poşetine yada kalıplara koy at buzluğa. Her yemeğine 4-5 tane atıp yediriyorum. Kahvaltı yaptığım tahıl karışımı pişirirken yada çorbalarına atıyorum. Hatta büyük kızım 10 yaşında onun zamanında bilmiyodum şimdi onun yediklerinede atıyorum yoğurduna fln, bunda ne var değişikmi diyo bi cırlıyorum ona bişi yok ye kalk diye yoksa alttan alsam yemicek😂😂
Mekanikcianne Anladım deneyecem bende inşallah olur😊
1PrensAnnesi Teşekkürlerb bilginiz için☺️
1PrensAnnesi süzme peynir inek sütü ama.sonuçta bebeklerimze alerji yapmaz mı sizce
yigit57 kaç litre süte yarım limon acaba
Merveyasarkemal yarım limonun tamamını sıkmıyorum. 2 l yapıyorum epey oluyo. Zaten taze taze olması daha iyi. Öyle 10-12 damladır. Damlatılırsa göreceksin zaten çökecek hemen. Suyu berrak sarı olana kadar kaynat sonra süz