Mervenes_ canim 16 hafatliktik gebeydim kizima. hem cinsiyet öğrenecek eşime supriz yapacaktim hemde 2 li sonuçlarımi alacakatim bu arada devlet hastanesi doktorum yok kadın doktora yonlendirdiler. gittim sıra geldi girdim sekreter den aldığım sonuclari verdim hemen bilgisayardan biseyler cikti aldi kaseledi imzala dedi. ben neyi imzalıyorum dedim down sendromlu göbekten su alınıyormuş adini unuttum işlemin onu yaptir veya bunu imzala gebeliği sonlandıralim dedi. ağladım ne yapacağımı şaşırdım tekim neyse gel ultrason a aliyim iyi düşün karar ver dedi ultrason da bakti iyi dedi, dedim cinsiyeti durdu bakti bakti ee ledi iii ladi dedi bana göre kiz. hocam yapmayın bana göresi sana goresi mi var dedim bi hışımla kalktim. kağıtların ikisini de aldjm ama imzalamadim ev ile hastanenin arası 1 1.5 saat o yolu aglaya aglaya yürüdüm dolmuşa falan binmedim. kaynanam a gittim hic bisey demeden saatlerce ağladım kadin kul oldu kurban oldu , dedim böyle böyle galiba aldıracagim. kizim dedi ‘hareketlerini hissettin kalp atışını duydun hic mi uzulmicen ne biliyon oburunun de böyle olmayacağı isyan etme kalk elini yüzünü yıka Allah tan gelen herseye Elhamdülillah’ dedi. kalktım elimi yüzümü yıkadım esim geldi ağladık, ikimizde sevinemedik bile kızımız olacağına sabah oldu o ilde ünlü ve cok bilgili ozelde görev yapan bi doktor var.kaynanam hadi ona gidelim dedi gittik konuştum. sonuclari verdim anne değeri yüksek bebekte bisey yok nazal kemiği oluşmuş ve ense kalınlığı iyi gel bi de ben muayene edeyim dedi . sağlıklı üzülme bu sonuçlar 100 100 değil 4 lu tarama yaparız isterseniz gen testi verin ama bu bebek iyi kizim harap etme boşuna kendini dedi. tamam dedim çıktım ve 39+6 da dogum yaptım ilk sordugum şey down sendromlu mu? oldu elim karnim gebeliğim boyunca kendimi yedim bitirdim neyse cok sağlıklı bi bebek 7 ay bitmek üzere söyleyin üzmesin iyi bi doktor bulun ve gidin Allah kerim