Tuba-15 emzigi ozellikle bu ret zamanlarinda hic sunmayip tamamen birakmanizi oneririm. Tamamen memede durmayi reddedebilir, hem bebekte aç olsa bile tokluk hissi oluşturan hormon salgilattigi icin daha da memeyi reddedebilir. Duzeltilmis 4 aylikta da, normal 4 aylikta oldugu gibi ilgi kayıyor dışarıya, sesler gürültüler gormesi eskisine gore daha da net. Kocaman ve kesfedilecek bir dunya ve o küçücük bir can uyum saglamak icin ne yapacağını bilemiyor. Diskisi ve cisli bezi normal seyirde gidiyorsa korkmayın. Ama her pozisyonda emzirmeyi deneyin. Yatarak, o uyurken, uzerine sarkarak, ayakta, hafif tempolu yuruyerek, ya da ayakta hafif saga sola sallanarak, ya da kolunun altina ters yatirarak bebegin altina emzirme yastigi koyup canta pozisyonunda emzir, çok daha ciddi meme reddine dogru gidiyorsa birlikte ilik akan suda duşa girin su degdikce ilk birkac dakika korkacak ama sonra direk memeyi tutacak ben oyle yendim neredeyse her gun birlikte ilik duşun altindaydik hatta arkadaşım gunde 3 5 kere dusa girerdi bebegiyle emmiyor diye. Disleri cikacak damaklar oturmaya basliyor, bu salyalar ve kasintilar 3 4 ay onceden başlıyor malesef, erkende cikabilir geçte. Ici sulu dis kaşıyıcılae alin, bir de dişini kasiyabilecegi minik degisik sekilli oyuncaklar. 1 aya kadar iyice o oyuncaklarla sinirli bir sekilde oynarken isirip duracak onlari. Elini duzeltilmis olarak 6 aya kadar emmesi normal, benim bebegim 5 bucuk aylik gibi bıraktı kendiliginden, cok uzerine gitmedim ama arada elini agzina götürürken eline ya da direk agzina dogru oyuncaklari sundum. Sakin az onceki arkadasin yazdigi gibi havuc taze sogan yapragi salatalık vs vermeyin. Bu bebeklerde emme refleksi var cigneme degil bu bir, ikincisi cok küçük aspir tehlikesi var isirirsa kucucuk bir parcasini bile midesine degil soluk borusuna kacabilir, ek gidaya alisip 3 4 yaşına gelene kadar bu tehlike daha büyük o yuzden hep dikkatli olmak gerekir hele ki ilk 15-18 ay dolana kadar pisip yumusamamis hicbirseyi eline vermemeli ulaşabileceği yerde tutmamalisiniz, sonrasinda daha az, ama degisik evreler. Bize garip geliyor. Cunku alışık degiliz bilmedigimiz bir sey. Ve düzen hic olmayacak cocuklar buyurken. Hep bi degisim olacak. Cunku büyüyorlar. Harika haftalar kitabi var, duzeltilmis olarak oradaki haftalara bakabilirsiniz. Benim bebegim 6 aylik olana kadar reddetti. Ugrastim ve gercekten basardim, simdi 10 ayligiz, nasipse 24 aya kadar en az emzirmek istiyorum.