Ikraarzu Merhaba kızlar 4lu test de down sendromlu denip bebeğini sağlıkla kucağına alanlarınız var mı kuzenim için soruyorum
Ebrudefne- Ikraarzu 3 test yaptırmıştım sadece onda demişti doktor çok şükür sağlıklı doğdu .. detaylı ultrasyonda baktılar mi acaba o şekilde bakılınca bu ihtimali artıracak bazı teshislerde konuluyor daha yardımcı olurdu … Ama çoğu testtin sadece olasılık üzerine durduğunu unutmayalım .. inşallah sağlıkla kucağına alır …
melikeeomeer Ikraarzu kardeşime down sendromu tanısı koydular annem hamileyken aldır daha birsürü sağlık sorunu var kalbinin yarısı çalışmıyo böbreğini teki yok dediler Ellerinizden öper 4 yaşında çok zeki ve sapa sağlam 😍
Balkupum2505 Ikraarzu 2li testimde söylenmişti bana hamileligimi zehir ettiler resmen ve ikili testten sonra asla hic bir test yaptirmadim sadece rutin kontrollerime devam ettim. Çok sukur rabbime 8 ayligiz hic bir sknti yok. Kafa takmaktan stresten bide araya virüs girince erken dogum yaptim ama cok sukur saglikliyiz
Balkupum2505 Ikraarzu bu testten sonra anneden ve bebekten sıvı alalım dicekler emniyon sivisi yani kesinlikle kabul etmesin bebek ve anne icinde cok tehlikeli ben hic birini kabul etmedim.
zeliihaaa Benim ikili testimde çıktı yüzüme şak diye söylediler okadar ağladım ki 100 bir olma ihtimali var denildi .. ama şuan kızım 5 aylık ve genetik testi sağlıklı çıktı.. o testler yanıltıcı olabilir
Kuroneko Tarama testleri sadece olasılık verir 100 de bir 250de bir gibi. Tanı testi değildir o yüzden yanıltıcı demek yanlış olmakla birlikte kesin down sendromlu olduğunu da söyleyemeyiz. Ornegin 1/240 cıkmış olsun mantığı şu, 240 tane hamile kadının oldugu bir odada oldugunuzu dusunun içinizden 1 tanesinin çocuğunun down sendromlu oldugu bilgisini verir tarama testi. Bu siz de olabilirsiniz geriye kalan 239 kisi de olabilir. Risk belli bir orandan sonra yüksek olur bu durumda tanı testi isterler. Tanı testi kesin sonuc verir
Kavinsmom Merhaba olasılık kaç üzerinden kaç, çok takılıyorsa anne kan verip genetik testine gönderip sonucu öğrenebilir, oradaki sonuç yüzde 99 gibi kesin bir sonuçtur, bu yapılan ise tarama.
attbianne Ikraarzu testler kesin sonuç vermez sadece ölçümlere göre standart sapma verir çevremde çok fazla var hamileyken down sendromlu denip sağlıklı doğan hakkında hayırlısı olsun öyle bile olsa dünyanın en masum varlıkları onlar ♥️
ADT Ikraarzu bende yaşadım aylarca ağladım doktor doktor gezdim çok şükür sağlıkla kucağıma aldım 1 yaşında