Mom980 Dene.Her zaman. Pes etme. Hep daha iyisi için dene. Her şeyi dene. Bu sadece sigara icin değil. Herşey icin. Bazi uzun ve anlatilmaz sebepler sonucu ailemin evindeyim, eşim yok. Kendi oz annem bana hem kaynana da oluyor, saolsun, ki beni evine davet eden de o, yine saolsun. Evimi bozup geldim yanina. Kendi cocuklugum hem psikolojik hem fiziksel siddetle gecti, ve burdayim, pandeminin etkiside büyük, anam babam saolsun. Babam da annem de, çok kötü hissettiriyorlar, laflari davranışları herseyiyle, bazen ben abartiyorum ama bazen gercekten canimi yakıyorlar, o rakı bardagini alip kırmayı düşündüm ve düşünüyorum hala ayaklarinin dibinde. bile bile. Bunlar dert, ama benim derdim. Bebegim bunlari yasamayi asla haketmiyor. Ve ona bit şey yansitmami da haketmiyor. Kac kere sigaraya baslayabilirdim, kac kere belki de bebege ilgi gostermeyerek aglatabilirdim saatlerce,kimbilir. Ama ben bebegime deger verip bunu ona hissettirecegime ve onun sevgisini yuceltecegime soz verdim. Tek basina ebeveynlikte olsa, sevgi herseyin ilaci, kotu koşullarda olsa, sevgi guclendirir, siddetle buyuyen biri olarak siddetin cocuklari guclendirecegine inaniyorsaniz o oyle olmuyor daha sönük ve hem cinsel hem sözle taciz tecavuz ve hakaretlere boyun eğecek cocuk ergen ve yetişkin oluyorlar. Yapmayin. Sevin. Kosulsuz sevin. Kosulsuz verin. Iyiyi verin. Ebeveynlerden biri veya o an ortamda buluna herhangi biri bir kotu davranis ya da soz etse bebeginize onu savunun.bebek o cocuk o, durmasi gereken o degil sensin, terbiyeli davranirsan bebege cocuga o da sana terbiyrli davranir saygili davranir ya da tam tersi deyin.