Merhaba anneler bugün sizin ile eğitim hakkında konuşmak istyrm. Bebeğim 18 aylık ve zerre uykuyu sevmeyen bir çocuk artık diyordum ki Allah’ın huzurunda yemin mi ettin yavrum ne bu israr ilk 6 ay kolik gazdan uyumadı daha sonrası dis vs derken huy edindi aşırı meme bagimlisiydi memeyi birksam kesin uyur diye kendi kendime düşündüm ve birktrdm ama asla uyku yok gündüzleri 2 saat uyuyor gece olunca terör başlıyor her gece zehir her gece zemberek gece diyorum çünkü asla 22 23 de uyumaz 01.00 03.00 a kadar yolu var dedim ki eğitim şart ve başladim kitaplar aldım internetten sürekli araştırdım her çaresiz anne gbi sürekli bir yol aradım mutlu anne mutlu bebek uyku çok çok çok önemli
Sizinle yaptıklarımı paylaşmak istyrm
Öncelikle bebeğim çok geç satte uyuyirdu ben bunun uyku saatini bı anda gece 2 den 10 a çekmedim yavaş yavaş çektim bir gün 1.45 bir gün 1.30 derken her gün 15 dk ata ata çektim
Oncelikle bebegimz uyku nedir bilmiyor annelrm bunu siz ogreteceksinz nasıl mı ?
Kesinlikle yatmadan önce uyku rutini altını çizerek şart diyorum bu rutin tamamen size bağlı bebeğinizi en iyi tanıyan sizsiniz
Biz anne ve babası olarak eşimle saat 21.30 da haydi artık uyku vakti deyip TV kapattik kızımızı da aldık ucumzde pijama giyip banyoya gidip dişlerimizi fircaladik daha sonrw gece lambasıni açıp kitap okuduk ama bunu ısrarla 15 gün yaptın aynı saat her gün aynı satte
On hazirlij gbi dusunun düğüne giderken nasıl.on hazırlık yapiyorsnz bebginize de uyutrken kesinlikle on hazrlik şart
Daha sonra ayağımda sallıyorsdm sürekli salla bırak salla bırak yaptım yani 2 dk sallayıp 1 dakka birktim
Sonra daha da azalttım 1 dakka sallayıp 2 dakka birktim derken yavaş yavaş dalmaya başladı
Sonra tamamen sallamayi kesip yanıma yatrdm poposuna pis pis yaparak uyuttum sonrasında ise yatagina birktim yanında durdum bu süreç asla kolay olmadı ama asla da Bagra Bagra aglamadi konuştum sardm sarmaladim sakinlesnce tekrr birktim tam 15 gün aldı ve sonuç mutlu anne mutlu bebek olmaz diye bir şey asla yok emin olun karar sizde bitiyor
Yavaş yavas alıştıra alıştıra yapabilirsnz nasıl memede uyutmaya alistrdysanz nasıl ayakta sallanmaya alistiysa emin olun buna da alışıyor çünkü onların seçme hakkı yok bu firsatu biz sunuyoruz onlara insallah daha mutlu bebekler daha uykulu bebekler bu yöntemle uyurlar sizinle de paylaşmak istedim biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ❤️