Mrs_Ladybird mantığı aslında rutin oluşturmak. Mesela diyelim çocuğunuz 10 da yatacak 9.45 de odasına geliyorsunuz. Annecim hadi perdeleri çekelim diyip perdeleri çekiyorsunuz. Pijamalarını giydirip altını değiştiriyorsunuz. Bunu yaparken karşınızda koca adam var gibi anlatın. Bak altını değiştirdim pijamalarını giydirdim şimdi yatacağız diyin. Beşikte zorlanacağım için İlkin yatakta yaptım ben. Yanına uzandım kısık seste ninni açtım. Sonra gözlerimi kapatıp sürekli pış pış yaptım. Hafif hafif de karnınana popoya pat pat yaptım. İlk denediğimde 45 dk direndi uykuya ağladı. Kucağıma alıp asla bişey demeden sakinleştirir geri yatırdım. Bişey demeyin çünkü eğer ağlamasın diye debelendiğinizi görürse yazıyor bunu aklına kullanıyor. Sadece pış pış diyin sakin tonda. 2. Uykuya 15 dk da daldı. 3. Denememde 10 dk da uyudu. Odaya girince uyuyacağımızı anladı artık sanırım. Yatağa yatırınca arada yüzünle falan oynadı ama asla gözümü açmadım göz teması kurmadım. 1. Hafta oldu saatlerce ayağımda sallar bırakınca uyandığını görüp delirirdim. Şimdi perdeleri kapayıp yatırınca elini ağzına alıp bir iki söylenip uyuyor. Atak dönemi ve diş çıkarma dönemi olduğu halde alıştı.