Gonca377 4 aylik oglum var sadece mama ile beslendiği icin kaşık mamasina basladik ne kadar su vermem gerekir acaba
Leylaturkel Gonca377 bende o zamanlar başladım zorla bi kaç çay kaşığı vermeye çakışıyordum hala daha öyleyiz nerdeyse 8.5 aylık olcaz suyu sevmiyor 😕
Zhnce Gonca377 5.5 aylık oğlum kaşık maması aldım bi kaç kez verdim onun dışında sebze tadımları yaptırıyorum ama suyu açıkçası ölçüp vermiyorum Zaten 30cclik biberonu var ona koyuyorum istediği kadar içiyo
HamzaSiracveBen Gonca377 benım oğlum 54 gunluk anne sutu hıc almıyor mama ıle beslenıyo bu kucuk alıştırma biberonlarından aldım 30 cc olanlardan kendı ıhtıyacı kadar içiyor istemediği vakit zaten çıkartıyor su ölçülümü verilir ki 🤔🤔🤔
Fadime46 Gonca377 3 gün sonra 5 aylık olacak kızım anne süttü ile mama veriyordum ama süttüm olmuyor artık bende meyve püresi 2 y.k 2.k yoğurt vermeye başladım sizce doğrumu yaptım veya başka Bi şey vermelimiyim bu arada ilk bebeğim
Leylaturkel Gonca377 kaşık mamaya 4 aylıkken başladım ben gümde 2 defa 50+50 olmak üzere 100 cc veriyordum kaşık mamasını ama suyu sevdiremedim bi türlü belki yazın içer diye düşünüyorum
Gonca377 Leylaturkel ya ben devamli kaşık mamasi yediriyorum bazen kasikla bazen biberonla yanlışmi yapıyorum formül mama vermem lazım mi doktorum bişey demedi bu konu hakkında
Leylaturkel Gonca377 benim kızım almadı mamayı biberon kabuk etmedi kaç mama çöpe gitti durumun yoksa bence verilebilir biz nasıl büyüdük sonuçta
Gonca377 Miniktavsan almiyo ama doktorum ek gıdaya kaşık mamasına başlayalım dedi bende hero baby kaşık mamasına başladım tam bilgi alamadığım icin sadece kaşık mamasi yedirdim 🤔
Sulegorkem Gonca377 kaşık mamasıyla formül mama bir değil formül mamalar anne sütü değerinde üretimi yapılıyo kaşık mamasınıda günde 1 en fazla 2 kez verilmesi gerikıyor benim kızımda suyu direk içen bir bebek değildi 4-5 aylarda mama aldığı için de o aylarda özellikle açken önden biberonla su içiyodum 10-20cc arası şimdi 9 aylık su biberonu hep yerde ne zaman isterse ozaman kendi içiyo tabi ben yeterki su içsin diye üstünü ıslatmasına birşey demiyorum bazen yetlerde ıslanıyo😁
Miniktavsan Gonca377 canım kaşık mama ek gıda olarak günde 1 2 kez veriliyor anne sütü almıyorsa dediğim gibi mutlaka formul mama vermelisin ek gıdaya geçtiyseniz günde 1 2 kez kaşık mama verirsin ama bence hazır kaşık mama yerine evde kendin muhallebi tarzı kaşık mamalar yapabilirsin
Havvahavvaejderha Gonca377 kaşık maması yerine devam sutu önermedi mı doktorunuz bence henüz çok küçük kaşık maması okey verilebilir fakat devam sutu de önemli bence
Gonca377 HamzaSiracveBen Valla bilmiyorum ki her doktor farkli şey söylüyo bazen aklima geliyo eskiden mamami varmış kuralmi varmış bu kadar doktora bile gidilmiyomus benim anneminde sütü yokmus un mamasıyla pirinç unuyla büyümüşüm nerdee mamalar kafam karma karışık 🤦♀️
HamzaSiracveBen Gonca377 bizim oğlan da mamalara alışabılmış degıl yemesı gerektıgı kadar yemıyo kactane mama denedık bi fece ac kaldı pirinç unu yaptık sulu kıvamda onu cok guzel yedı ama benım gereksız esim cok buyuttu verılmez diye doktorlara kadar rezıl ettı benı sanki kendı başka biseyle buyudu 😌😌😌😌
Gonca377 Leylaturkel yok durumdan değil de formül mama verdigim zaman kusmaya başladı artik kilosu gayet iyi olan bebek 7.300du 3 aylikken bi ayda 250 gram almış formül mama içtiği zaman kusuyo
Gonca377 Fadime46 bana doktorum evde mayaladigin yogurtla başla taze meyve suyu falan verebilirsin demişti ama cay kaşığıyla başlayıp çoğaltman lazmdı diye biliyorum
Seydameva Fadime46 ben 4 Aydan beri veriyorum Gayette güzel yiyiyor Bebek zaten siz verdiğinizde yiyorsa bence hazırdır verdiğinizde yemiyorsa daha sonra tekrar deneyin derim 😊
Leylaturkel Gonca377 mamayı reddediliyor galiba o zaman benim ki hiç içmiyor mamalarına karıştırıyorum hala