123a Bebeğim 3 ay 20 günlük 2 gündür bezi sisimiyor dolmuyor bezi emiyor doyuyor uyuyor ama bezi çok az şişiyor bugün 3 bez kullandık 2 si cisli kakali biride cisli ama çok az cisi eskiden bezi şişerdi neden acaba
Gorkemkc 123a benim bebeğim erkek idrar reflüsü var bu yüzden bezinde çok çil olmuyor doysada onun için sordum ama sizinki kızmış bi fikrim yok üstte kalsın
123a Gorkemkc benim kızımda da reflü var ilaç kullanmıştık yeni doğduğunda çok kusuyordu ama şuan azaldı sadece sızıntı şeklinde kusuyor okadar
123a Evet doyuyor memeyi Kendi bırakıyor uyuyor meme de gayet gülüyor beslenme sonrası uyuyor 3 saat falan doktora goturucem bakalım
Gorkemkc Merve234555 idrarını az yapıyordu sonra çocuk doktoru ultrason istedi sol böbreğinde büyüklük çıktı birde mesane ucunda genişlik çıktı idrar reflüsü şöyle bi hastalık mesanedeki idrar pipiyle dışarı atılmak yerine reflü yaparak mesaneden böbreğe geri idrar gönderiyor normal insan reflüsü gibi yani nasıl bizim miğdemizden ağzımıza su geliyor idrar reflüsüde mesaneden böbreğe idrar kaçıyor
Merve234555 Gorkemkc ben ayrintili ultrasonda bobrekte genisleme cikmisti dogdundan sonra ultrason cekildi yok normal gorunuo dedi doktor. Simdi bezini cok kirletmeynce aklima takildi cokk saqolun
Gorkemkc Merve234555 sana tavsiyem kontrol için 1 kez çekilip düzeldi dendiyse bikez daha kontrol ettir canım benim bebeğiminde bi ara düzeldi tekrar genişlik fark edildi birde çeken ve makineyede bağlı olduğu için yanlış ölçümler olabiliyor mesela doğuma kadar ki ölçümlerde hiç yoktu böyle birşey ama doğum yaptıktan sonraki tetkitlerde çıktı