Karatas canım bu kısa uykular yani 45 dk ve altı uykular felaket uykularıdır. Çocuk uydu şimdi diyelim ki 45 dk da bir döngü var eğer o döngüde uyanmaz ise uyku devam eder ama uyanırsa destekli uyuyorsa geri uyuyamaz. Şimdi önceliğin bu kısa uykuları uzatmak olsun hiç olmazsa 1 saat uyumuş olsun. Her uyanmasa uykuya geri döndürmek için 30 dk süren var. 30 dk da olmadıysa bırakıyorsun artık ama mutlaka dene. Zaten uyumadı gereken saati uyursa 3. Uykuyu reddeder. Bunu hallettikten sonra senin bebeğinin uyanık kalma süresi 3 saat diye düşün. Yarım saat ileri yarım saat geri gitme payı var sadece. Ve bebekler 7 8 arası uyanmalıdır mutlaka düzenli uykusu olsun diyorsan alarm kur uyandır. Şimdi 7.30 da uyandırsın diyelim ki 2.5 saat sonra ilk uykuya yatıracaksın. Tam 10 da yani. Sonra uyudu uyandı 3 saat sonra ikinci uykuya yatıracaksın. En son uyandı ya 3.5 saat sonra gece uykusuna yatacak. Gündüz toplam 3 3.5 saat uyumalı. 10 da yatırdın mesela 12 de uyandı 3 de geri uyudu 4.5 da kalktı tam 3.5 saat sonra 8 de akşam uykusuna yatmış oluyor. Gece uyanmalari için ise uyku eğitimi şart. Birde meme ile uyku bağını kopar. Mesela akşam uykusuna geçmeden yarım saat önce emzir. Yani senin çocuğunda meme emiyorum uyku vaktim gelmiş uykum var meme nerde mantığı olmuş. Memeyi emzir tam uykuya dalmak üzere iken yatağına bırak. Çok zor çok sabır isteyen bir dönem ama sonra oh be dersin bende insanmışım benim bebeğinde uyuyormuş dersin