mamAras Kızlar 6 ay 6 günlük oğluma bugün patates tadımıyla başladım, sonrasında 30 cc kadar su verdim ancak dr bişey demedi su için, sonra vermedim formül mamayı içsin şişirmesin su diye. Bu suyu kaç cc ve ne kadar sıklıkla vereceğiz?
Fatmaimarusta mamAras Oğlum 10 aylık su içiremiyorum zorla kaşıkla bir kaç kaşık içirebiliyorum 🤦🏼♀️
Mom34743 mamAras ben ek gıdaya başlarken özel ve devlet Hastanesi’ne ayrı ayrı gitmiştim farklı sebeplerden dolayı. 2 doktora da su olayını sordum ve şu kadar içecek diye bı kural yok kendisi ne kadar içmek isterse içip birakir zaten demişti. Gerçekten de öyle oldu. İçtiği kadarını içip bırakıyor. Sonrasında yememezlik gibi bı durumda yaşamadım. Suyu bol da içse gayet güzel yiyor masallah 🙏🥰
SertapHilal 30 cc mi ? 🤔 Bilmiyorum ama burda okuduğum kadarıyla 1 çay kaşığı verebilirsin demişlerdi tadımlardan sonra
mamAras SertapHilal aa o zaman sorayım ben doktora 1 çay kaşığı az gibi geldi bana baya içmek istedi çünkü
Eternity SertapHilal Ek gıda sonrası, hatta yemek+anne sütü ya da formulden hemen sonra 30 cc içmesi önerilir. Günde 30-100 cc arası içebilir.
Fatmaimarusta mamAras denemedim ama pipetli bir suluk deneyeceğim inşallah bir sürü biberon denedim almadı alıştırma biberon aldım onuda kabul etmedi şimdi son çare pipetli deneyeceğim inşallah kabul eder çok zorlanıyorum gerçekten bu konuda su içiremiyorum tadını alınca kafasını çeviriyor 🤦🏼♀️
Cansumommy mamAras 6 küsür aylık olmuş. 1 çay kaşığı olur mu hiç şaka gibi 🙄 suyu verin yaptığınız gibi bebek ne kadar içmek isterse o kadar içer, istemediği an bırakır zaten. sizin yaptığınız doğru 👍👍👍
mamAras Mom34743 çok teşekkür ederim ben de mesaj attım şimdi doktorumuza inşallah cevap verir gün içinde, yani susamış insanın elinden su almaz kötü olur diye düşünüp içerken almadım elinden ben de bu söylediğiniz şekilde devam edeyim, mantıklı geliyor
SertapHilal Eternity Dediğim gibi, burdan duyduğum kadarıyla söylüyorum dedim zaten 🤷🏻♀️ Biz daha ek gıdaya geçmedik, bi çok anneden 1 çay kaşığı diye duydum ama herkes farklı söylüyor tabi
Dmt58 mamAras ben başladığımızdan beri ne kadar isterse o kadar veriyorum. İnternette 150ml kadar içebileceği yazıyo. O bana da çok geliyo. Ama mesela dün 80cc su içmiştir. Bugün 30 anca. Bence bebeğin kendi kararı olmalı bu. Abartıyo gibi olursa müdahale etmeliyiz gibime geliyo.
Elfida-10 SertapHilal bir çay kaşığı yeni doğan bebeklere mama veriliyorsa ağzı durulansın diye veriliyor. 6 aylık çocuğu ek gıdaya başlanmışsa birde susuzluktan ne olur garibim
mamAras Emelmirac aslında alıştırma bardağına o kadar koymuştum bir kısmı döküldü ancak içti de susamıştır diye müdahele etmedim
Dmt58 Emelmirac evet. Canı ne kadar isterse. Tok olduğunu bildikten sonra teklif ediyorum. Ne kadar içerse içiyo.
Candy1907 mamAras Dr Ali Fuat serpen’i takip ediyorum. Geçen gün ona da soruldu bu soru. Ek gıda verdikten sonra bebeğe suyu sunun, istedigi kadar içsin dedi.
mamAras Candy1907 aaa çok teşekkür ederim, sadece ek gıda sonrası mı dedi? Ben başka vermedim mideyi şişirip mamasını içmezlik yapmasın diye