Evlatkokusumis paketli yulaf yerine organik yulaf alıp kendiniz onun için yapabilirsiniz yine üzüm kuru dut fındık badem koyabilirsiniz. Oglum da aynı sekilde babasının şeylerini yemek istediği için ona uygun olan halini alıp hazırlıyorum ama hergün değil. köfte formunu sevmiyorsa degiştirin bunu demek istedim aslında hep seçeneği olsun.
ıspanak sevmiyor diye ıspanaklı kek yaptım içine elma tarçın koydum , bir seferde limon protakal ile yaptım az da olsa yedi. ( sürekli kek vs. yapmıyorum tabi ama sıkılmasını engellemeye calısıyorum) Mesela karnabahar sevmiyorsa az haslayıp az baharatlandırıp fırına verin, nohutu da cips gibi yapıyorlar mesela. Eger iştah kaybı uzun süreliyse enfeksiyon veya demir eksikliği b12 eksikliği yönünden tahlil yaptırabilirsiniz. Tatlı tatları seviyorsa havuç ve sogan yemeğe tatlı tadını verir onun yemeklerinde bol kullanabilirsiniz. Cok yorucu bir süreç, tavsiyelerde bulunsam da oglum da öyle ama zamanla ben ısrarcı olmamayı ögrendim. Ve sevmedi diye üstelemedim ama hep değişim formlara sokup yedirdim. Balkabagını patatesi hiç sevmiyor, mercimek corbasının içine katıyorum, kabak mücverinde havuc yerine balkabagı katıyorum. Balık yemezdi her hafta fikri degisiyor fırında hamsi yapıyorum domates corbasının içine katıyorum balıkları öyle yedi mesela. Birkaç gün teklif edin ve yemesin ama yemek yemezse meyve de veremeyeceginizi anlatın. yavas yavas alısacaktır.