Bhr12- bir yemek kaşığı yağsız kuzu kıyma, bir çay kaşığı zeytinyağ, bir dal maydonoz ve dereotu, bir çay kaşığı soğan rendesi, bir sarımsak rendesi, bir yumurta sarısı, bir tepeleme çay kaşığı tam un ben genelde yulaf unu tercih ediyorum, kullandığınız sebzeye göre aldığı un miktarı değişebiliyor o yüzden kaşıkla tavaya koyulacak kadar katılaştırın en fazla. istediğiniz herhangi bir sebze buharda pişirilmiş ve ezilmiş şekilde bir iki yemek kaşığı civarında. tüm bunları güzelce karıştırın. biraz cıvık oluyor. sert olursa pişince kuru oluyor. tavaya biraz su biraz yağ döküp kısık orta atası ateşte köfte şeklinde önlü arkalı kapağı kapalı şekilde pişirin. suyu az koyun bittikçe ekleyin çok suda pişirmeyin. iki taraf hafif renk alana kadar pişiriyorum. ilk deneme için kıymayı su ile ezip sulu pişirip süzüp de köfteye koyabilirsiniz çiğden yapmak istemezseniz. sebze olarak brokoli patates pırasa kereviz ıspanak(bunu çiğden ince kıyıp koyuyorum) veya baklagil nohut yeşil mercimek vs bunlar gibi hepsini bu köfteye uyduruyorum. bebeğim akşamları sadece bu şekilde köfte yiyor.