Yaseminhan HEMEN TECRÜBEMİ ve ALDIĞIM EMZİRME EĞİTİMLERİMİ GÖMÜYORUM CANIM ♥️
Hayırlı olsun doğumun.
İlk 40 gün, emzirme kampı yapacaksın.
Bebek uyudu,sende uyu.Uyandın,gak meme guk meme. Ih meme uh meme. Bebeği sadece emzir.
annen madem yanında, kafanı şişirmesin eski usül. Stres zaten sütü azaltır. Ben bu yüzden annemleri kovdum, sonra göğüslerimden sütler aktı poşetlere. Göya yetmiyor diyorlardı bana da 🤦🏻♀️
Saatli emzirme diye bir şey yok.Dinleyen bütün arkadaşlarımın tanıdıklarımın bebekleri ya sarılık geçirdi, ya da mastit filan oldular. Ben hiç sorun yaşamadım.
Sütün bebek büyüdükçe artacak.Emzirdikçe süt gelir.
Çünkü memeler şöyle çalışır : “gene emiliyor süt gidiyor, hemen üret üret üret”
Sen 2 saat sonra emzireyim 3 saat sonra emzireyim dersen; meme şöyle yapar “ 2 saat ihtiyaç yok, süt üretme yeter”
1 damla anne sütü 580-650 kalori civarıdır. Bir yetişkin 80kiloluk insan günlük 1500-1700 kaloriye ihtiyaç duyar, sen düşün süt ne mucizevi ve yeterli.
Sütün yetmediği nasıl anlaşılır?
Sütün az gelmesi, 3-5 damla gelmesi veya pompa ile sağdım çıkmadı, pompa ile sağdım 20cc çıktı filan bunlar GEÇERSİZDİR
Bebek hiç kilo almaz,aşırı kilo verir (300-500gram),ağır dehidrasyon yaşar,günlük çişli bezi 100gram bile çıkmıyor ise ve doktor da bunları onaylarsa ; tamam süt yetmiyordur.
“Açıyordum mememi, fışkırıyordu ileri” şeklindeki sohbetleri herkes kendisine saklasın lütfen. O bahsettikleri de “tazyikli süttür” emin ol bebeler pek sevmez onu. Bende o konudan sıkıntı yaşıyorum, yarısı boşa gidiyor.
Kocan bile dese ki şöyle emzir, dinleme sallama
Emzirme Giriş, ders 1 : Gamsız ol,bebeğini düşün kimseyi takma.
Yenidoğan bebeğin
ilk 3 ay, aylık ortalama 500-1000 gram alması;
6. Ayında doğum kilosunu 2 ye katlaması,
1 yaşında doğum kilosunu 2,5 - 3 katına katlaması beklenir.
Günlük çişli bezleri kabaca elinle tarttığında 1 paket margarin ağırlığında olması beklenir.
Aksi durumlar yok ise; sütün bebeğine yetiyordur, elaleme yetmiyordur derim.