Burda bir post acıp sormuştum erken yaptıran anneler sürecten bahsedebilir mi ve tavsiye ediyolar mı diye. 40 günlük olmadan götürmüştük hastaneye ama doktor en azından 45 günü doldursun demişti ve erken yapılmasını tavsiye ediyorum demişti. Bugün bebeğim 50 günlük gittik ve çok şükür herşey güzel geçti. Oğlumdan önce 3 bebek daha sünnet oldu, onlar en az 5 aylik varlardı. Cıkarkende ağlıyolardı o yüzden acaba kapıda mı beklesem dayanır mıyım diye düşündüm bir an ve sıra bize geldiğinde vazgeçtim annesiyim yanında olmalıyım destek olmalıyım miniğime diye düşündüm. İğne yapılırken çok ağladı. İğneden sonra emzirdim biraz uyuşana kadar sonra sünnet başladı. En büyük tavsiyem kesinlikle sünnet esnasında bebeğinizin gözünün içine bakarak konuşun o şekilde oyalayın. O esnada sakinleşmişti ve beni duymak ve elimi tutmak ona çok iyi geliyordu bunu farkettim. Çok şükür sonra cıktık evimize geldik. İlk idrarını yaparken sızlandı ve ağladı ama daha sonra sanırım iğneden dolayı sürekli uyudu. Carpol şurup ve krem yazdı doktor. Şurup vermek istemiyordum ama uyuşukluk gecince yine ağlamaya başladı hemen şuruptan icirdim. Doktor bol bol emzirmeyi tavsiye etti çişin kıvamı iyice sıvılaşması için. Zaten bebeğiniz bu süreçte size daha yakın olmak isteyecektir kendini güvende hissetmek isteyecektir ve bunun en etkili yöntemi emzirmek. Ve bir tavsiyede daha bulunmak istiyorum erken sünnet yaptırcak anneler için: sünnet bezine hiç gerek yok karton bardağin arka kısmını kesin ortasına kadar pipisi acıkta kalacak şekilde yerleştirip normal bezini kullanın. İş görüyor kesinlikle 👍😊 bakalm bir sonraki günler nasıl gececek inşallah dedikleri gibi hayırlısıyla cabucak iyileşir bebeğim 💙