Miray4455 merhabalar, bilinenin aksine hayvan tüyü yok akciğere kaçma, yok bilmem nereye yapışma ve kist yapma gibi şeylere sebep olmaz.
Tüy yutulmasının istenmemesinin sebebi, aşısız hayvanların tüylerinde var olan bir bakterinin insan vücuduna zararlı olacağıdır. Yani aşılı ev hayvanlarınızın tüylerini yuttuğunuzda hiç bir şey olmayacaktır, boşaltım sisteminden çıkıp gidecektir.
Kendimi bildim bileli evde hep hayvan dostum oldu, bazen ağzıma tüy girdiğinde çıkaramadığımda amaan su içeyimde gitsin bari,bile dedim. 30 yaşındayım ve eğer tüy yutmak sorun olsaydı düşünün bunca sene neler olabilirdi bana:)
Kedinizin aşılarını muntazam yaptırın, kaliteli profesyonel bir mama kullanın( tüy sağlığını ve dökülmesini en etkileyen şey beslenmedir) bahar aylarında yılda iki kere tüylerini traş ettirin, kedinizi iki üç günde bir tarayın, evin çok tüylenmemesi için rutin temizliğine dikkat edin, bunları yaptıktan sonra hiç bir şey olmaz merak etmeyin. Bebeğinize test yaptırabilirsiniz, toksoplazma testi. Ondan da bir şey çıkmaz ise, gayet mutlu mesut yaşayın, korkmanıza gerek yok.
Bizimkiler aynı beşikte uyuyorlar şimdi, çok güzel oluyor.