yigitbrnmom Kızlar oğlum 4 ay 6 günlük dün hero babynin elmalı muzlu püresini aldım azar azar verdim yedi heyecanlanıyodu hatta yerken baya sevdi her neyse sorum şu sizce arada bir vermeli miyim yoksa erkenmi kızlar fikir verir misiniz
Araseymen yigitbrnmom 4 aylıkken tarımlara başlayan bebekler var ama bu kilosuna ve anne sütü alıp almadığına bağlı
bulentaslan35 yigitbrnmom keşke böyle bi post açmasaydın saldırcaklar 🤪🤪 bekle bi üç gün bakalım bi zararı olucak mı hem onlardan verme çok erken konserve sayılır onlar da ne zaman koklasam bozuk meyve kokusu geliyo burnuma kendin meyve püresi yap böyle sarımsak ezdiğimiz şeyle döv elmayı falan daha sağlıklı olur bebiş için de
Giizz yigitbrnmom çok erken tabikide daha. İlk 6 ay sadece anne sütü yada mama veriyorsanız mama. Bebeğinizin bağırsakları 180 günü tamamlamadan başka bir şeyi sindirmeye hazır değil. Ayrıca o verdikleriniz sağlıklıda değil 🤷♀️ Bir de ek gıdaya başladığınızda sebze ve yoğurttan başlamanız gerekir ki çocuk meyveden sonra sebzeyi yoğurdu red etmesin
Mrv-_- yigitbrnmom bir ömür normal yiyecekler yiyecek zaten nedir bu aceleniz kuzum? Doktorunuz söylemedikçe vermeyin.
Oyku123 yigitbrnmom doktorunuzdan onay almalısiniz gelisimine göre onayliyorlar mesela kızim ayda 300 gram alinca bizim doktorumuz 5.ayda baslattı ekgidaya .
HiraDeniz Eger anne sütü almıyor,yalnızca mama ile besleniyorsa tadımlara başlanabilir(doktorumuzun bana söylediği) Yalnız önemli bir konu… Meyve püresini hazır vermesen.. Mesela elma,armut,muz azar azar kendin püre yapıp versen çok daha için rahat olur..
esqibyrktr yigitbrnmom ilk 6ay anne sütü ve çay kaşığı ile su verdim bende 🌸 tadıma başlayacaksan bile bence kendi meyve püresini kendiniz yapın çok daha sağlıklı olacaktır🙏🏼
Tugcetpkts Ben de çoook heyecanlanıyordum ek gıdaya başlamak için ama bebeğin desteksiz oturması gövdesini kontrol edebilmesi de lazım biz sadece mama içiyorduk 5 bucuk aylıkken başladık haşlanmış kabakla üç gün kuralı ile o kadar önemli kii üç gün kuralı alerji var mı yok mu hem kim bilir neyden yapıyorlar onları sonraki ay hatta 1 bucuk aya sebzelerle başlayabilirsin bence
Merve2756 yigitbrnmom kendin mayaladıgın yoğurt ver canım ilkin.. Meyve ile baslarsan yoğurt ve sebzeleri reddecektir Benim de bebegim 4 ay 20 gunluk bugun ilk defa 1 cay kaşığı yoğurt verdim
Mina0607 yigitbrnmom ben kullandım 4+ lardan bi sorun yaşamadım ama tabi her bebekte aynı olmayablir 🤷🏻♀️