11866380 Kızlar iki buçuk aylık bebegim var.soğuk algınlığı için eczacıdan ilac istedim.iburamin zero şurup verdi.internette iki yaş altı bebeklere verilmemelidir yazıyor.ne yapmalıyım?
Beyzard 11866380 bakin soguk alginligi icin burnuna serum sikacaksiniz eczaneden alin enjektorle kendiniz cekin youtubeda video var aspirator ile temizleyin. Yataginin yaninda sogani kes karanfil sapla ayaginin altinada sogan kes koy corap giydir . Ve ben cok hiriltisi burnu sorunlu diye nebulizator aldim 100 tl ye serum sikip buhar verdim burnu acildi hep
Mommy_ 11866380 Verilir ama doktorun kilosuna göre doz ayari yapması gerekir. Bir de gerçekten verilmesi gerekiyor mu muayene etmesi gerekir. Eczaci nasil kafasina gore verir anlamıyorum 🤦🏼♀️ İki buçuk aylık diyorsunuz daha çok küçük. Eğer ihmal ederseniz akciğerlerine enfeksiyon inebilir. Kendi kendinize ilaç vermeden önce doktor görsün bence.
Uzra_24 Benim kızım da 8 aylıkken ateşlenmişti acile götürmüştüm gece acil doktoru vermişti sabahına doktorumuzu aradık söyledik kesinlikle kullanma önermiyorum 2 yaş altı bebekler için çok zararlı demişti ben kullanmadım bir doktora danışın isterseniz
11866380 Beyzard fizyolojik serum sıkıp aspiratör ile temizliyorum normalde.odayı hep aynı ısıda tutuyorum kendi evimde. iki gün önce kayınvalidem ameliyat oldu bende yemeklerle uğraştım bebeğe çocuklar baktı.evde soğuktu gidip gelirkende kar yağıyordu.eve döndüğümüzde burnu akıyordu öksürüyordu
Asell2608 Beyzard soğan kes koy diyince annemde bana kes karnına koy sar der hep gazını alır der kolik bebek çok gazlı ama ben inanıp yapmadım işe yarıyomu gaz dada
11866380 Mommy_ bu gün götürdüm cigerleri temiz dedi.burun akıntısı içinde fizyolojik serum ile temizleyin dedi