Deletedmom_29 Merhaba. Bebeğim 5 aylık daha ek gıdaya geçmedik Sadece anne sütü alıyor. Eline çiğ havuç vermiştim parmak şeklinde dilimleyip hiç dişi yok çiğ olarak damaklarını kaşıması için verdim. 10-15 dakika kadar oyalandı o şekilde. Hatta koordinasyonu pek iyi olmadığı için genellikle kıyafetine yanaklarına sürüldü. Bunu verdiğim gün kakasinda iki defa kan görüldü. Şimdi süt ve yumurta diyetindeyim. Ama aklımda bir şüphe kaldı acaba havuçtan olmuş olabilir mi? Bilgisi olan var mı? İnternette havuç çiğ olarak daha alerjendir diye okudum
Kkubu80 Deletedmom_29 benim oğluma da havuc alerji yaptı ek gıdada ama çiğ değildi buharda haşlanmıştı canım olabilir yani havuctan
Byt28 Deletedmom_29 ben de haşlayıp vermiştim. Üçüncü günün sonunda kakada kan geldi. Yanaklarda kızarıklık oldu 😣
Masalikoo Dişi olsaydı acaba küçük parça yedi de sindiremeden kakasında mı çıktı desem dişide yokmuş kuzum.Bi bilgim yok üstte kalsın
Deletedmom_29 Masalikoo kakadaki bariz şekilde kandı. Sadece emerek temas ederek alerji olur mu merak ettim
Deletedmom_29 Kkubu80 havucun da alerji yapabilgini burada ögrendim, bebeğinizin başka besinlere alerjileri var mı?
Kkubu80 Deletedmom_29 zaten alerjik cocuk benimki canım süt,yumurta, susam, kuruyemiş diyetindeyim ek gıdaya geçince de doktor deneyerek git genelde alerjisi olan cocuklar besinlere de tepki verebiliyor demişti verdi havuca verdi bir de muz yedirdiğimde ona
Deletedmom_29 Alpaslaninannesii yutmadı evet. Zaten belirtileri süt alerjisi belirtileriydi ama havuç da aklıma takıldı o gün olunca