maraslihatun 2 günden beri yapmadigim sey kalmadi atesi sürekli 37-38 derece arasinda uyuyamiyor da dogru düzgün 😞😞 yardim edin ne yapayim düşmesi icin.Doktor dişten dolayi normal dedi ama gerginim ben.Dolven ve calpol veriyorum dönüşümlü dun de fitil verdim. Gündüz gayet iyi ama aksama dogru yukseliyor… 😞😞
Deletedmom9 maraslihatun Tekrarlayan ateşin diş olduğundan emin miyiz? Doktor daha iyi bilir tabii ama tahlil vs yaptırdınız mı?
Bebegimveben12 maraslihatun canım kalın giysirme , evin sıcaklığı 22 derece falan olsun, ayağında mutlaka çorap olsun . Diş syeşi mi bilmiyorum ama ben ateşi çıkınca bebeğimin çok korkuyorum . Düşmezse yarın doktora götürün isterseniz içiniz rahat eder
maraslihatun Deletedmom9 yaptirdik tahliller temiz dis doneminde oldugu icin normal atesi dedi doktor hatta doktorlar 3 tanesine götürdük 😪
MS-01 maraslihatun canim benim oğlumda oyle oldu doktoru aradık bizde ilac verdik birde bileklerine soğuk bez koyduk yani islak bez gunduz geçiyordu gece çıkıyordu atesi düşünce hastaneye gittik bogaz enfeksiyonu geçirmiş kendisi atlatmış dedi birde kac aylik canim su ver bol bol bogaz enfeksiyonu falan varsa atar
maraslihatun MS-01 9 aylik bizim tahliller temiz cıktı ayri ayri doktorlara gittik şükür iyi su an bol bol su vermeye çalışıyorum ama dunden beri ishal olmaya basladi normal mi sence ???
Swtlna 38 derece ateş için dönüşümlü ilaç ve fitil çok fazla değil mi, ılık düş aldırın hafif şeyler giydiğin, kafasını ıslatmasanız da olur buarada, takip de olun 38i aşarsa Calpol verirsiniz
Arasannesi maraslihatun doktorumuz diş ateş yapmaz başka bır seyden kaynaklanır ateş dedi bize bilginiz olsun 38 kadar bir ateş yapacagını sanmam dişin
maraslihatun Arasannesi bizim doktor da normal dedi 37 38 ates dis doneminde olur dedi. Bunlarin üstüne halsizlik olursa sıkıntı olur dedi
nesliysldl Arasannesi Arasannesi bu bilgi bence biraz ezbere oluyor,geçenlerde bende bununla ilgili post açtım,kendimi sorunlu gördüm resmen.Aynı anda çift diş çıkarıyoruz ve ateşimiz gerçek koltuk altı değerle 39,5 lere kadar çıktı.Kontrole götürdüm diş olduğuna da eminim
AyPerisiVeGokPrensininAnnesi maraslihatun Tahlil yapıldı mı? Ilık duş aldırabilşrsiniz. Ilık su eklem yerlerini silebilirsiniz. 38,5 geçmediyse sorun olmas geçerse şlaç verin. Diş ateşi de 38i geçmez zaten.
asz maraslihatun canım takip et.diş ateşi bu kadar inatçı olmaz diye biliyorum.tabii doktor daha iyi bilir.arkadaşımın kızıda yüksek ve sürekli ateş(3 gün)sonrasında halsizlik,kusma oldu.götürdü tahlil ve testler temiz çıktı.ama ateş düşmeyince ertesi gün yine götürdü 6.hastalık dediler.şuan iyi çok şükür.geçti..geçmezse ateş, halsizlik kusma da olursa götür yine.ama 38 yüksek değil diye biliyorum
inci_cinar asz bize de 6. Hastalık atlatmışsınız dedi doktor tahlilleri temiz çıktı ama yüksek ateş havaleye götürüyormuş bu hastalıkta ateş bitiminde vücutta döküntü oldu
Tortilla maraslihatun dişte tekrarlayan ates olmazmıs. Kızım 37.2 oldu atesı huysuzlandı dort gun sonra dişi patladı
civcivoz maraslihatun 37-38 arası yüksek ateşe girmiyor doktorlar ates 38i aşarsa ilaç verin diyor ve calpol ve dolveni dönüşümlü vermeyin yaptıgınız cok yanlış dolven ibuprofen icerikli calpol parasetamol icerikli bunların dönüşümlü kullanımı toksik etkiye sebep olur ateşte ilk olarak parasetamol icerikli ilac kullanılır yani calpol eger ilacı verdiniz etkisini yarım saate gösterir ateşi düştü 4saat sonra yani etkisi gectiginde yine yükseldi bu ilacın işe yaradığını gösterir calpole devam edersiniz. Eger yarım saat sonra düşmemişse dolven verebilirsiniz. Dolven icerik olarak daha güclüdür calpole göre o yüzden bebeklere birden onu vermek yerine calpol verilir. Dedigim gibi 37-38 arası yüksek ates degildir üstünü inceltin odanın ısısını azaltın gerekirse ılık banyo yaptırın ama kesinlikle soguk suyla degil eskilerin yaptıgı gibi alnına soguk kompres yapmayın bu da cok yanlıs yapıcagınız uygulamalar hep ılık olmalı.bırakın atesi cıksın biraz vücut savunma mekanizması geliştirsin eger 38i gecerse ilaca basvurun minik yavrunuzu simdiden ilaca bogmayın.
ymn2019 civcivoz üstünde zjbinla balkona cikarsinmi-5 derecede 🙄 biri boyle bir öneride bulunmuş sok oldum😐
Sema123- maraslihatun Allahım şifasını versin ilaç düşürmüyorsa bence tekrar gidin canım bazıları basından atmak için diyor dişi başka doktora gidin
Annesirintugceuzun maraslihatun Ateş inatçıysa dişten olduğunu düşünmüyorum. Enfeksiyon olabilir. Bence bir çocuk acile götürün 38,5 olursa. 🤷🏻♀️
Defnebru maraslihatun canım benimkinin de Cuma’dan beri ateşi vardı 38 38 buçuk calpol verdim ateşini sürekli takip ettim ince giydirdim bazen eklemlerine suyla ıslattığım bez koydum bugün hiç ateşimiz olmadı çok şükür dişte 72 saatten uzun süren ateş ve yanı sira kusma ishal varsa doktora götürün diyorlar ve 39 derece ateş olursa hemen gitmemiz söyleniyor dişten şüphelenmiyorsan doktora götürmende fayda var