Pamukkzm Merhaba anneler 2 günlük taze anneydim bebeğim emiyor ama gaz problemi var çözemiyoruz masaj fayda etmiyor bebek kendimi geriyor bacakları karna çekiyor kıpkırmızı oluyor ama gazını çıkaramıyor ne yapmam lazım bende kimyon kaynatıp kendim içiyorum
Zeyna_ Pamukkzm doktorunuzla görüşün. Bizimde öyleydi suan 16 günlüğüz. Probiyotik ve gaz ilaci verdi daha rahat şu an çok az kaldı gazimiz.
eslemsiii Pamukkzm 2 günlük mü 🤗 tazecik minik mis 🥰 sağlıkla büyütün inşallah 🌸 damla kullansanız rahatlatır bence doktordan damla isteyin biz 10-15 günlükken başlamıştık damlaya en kısa zamanda geçer inşallah gazı 🤲🏻
Pemra Pamukkzm benim kızımda ilk haftalarda öyleydi. Hep probiyotik hem gaz damlası kullandık. Gazını çıkarsa da ıkınmaya kızarmaya devam ediyordu. Sonradan öğrendik refleks olarak yapıyorlarmış. 2 aylık olduktan sonra geçti.
Aybikesuna Pamukkzm benim bildiğim o zaman gaz problemi olmaz 15 günden itibaren başlar demişti doktor bize aç olabilir bebeğiniz o kadar küçükken ağlamasını tek sebebi açlıktır demişti doktor bize
Pamukkzm Zeyna_ masaj işe yaramıyor o ağladıkça ben kendimi yetersiz hissediyorum kadım doğum doktoruna mı soralım çocuk doktorumuza mı ayrıca birazda hırıltılı nefes alıp veriyor KBB doktoru bakmıştı ama bu zaman zaman devam ediyor gazdan zorlandığı için olabilir mi sizce
Zeyna_ Pamukkzm çocuk doktoruna sormaniz gerekiyor. Emen bebeklerde gaz problemi daha çok olur deyip ilac vermişti doktorum ben o şekilde rahatladim. Hirilti içinde fizyolojik serim verdiler onu sıktım. Hemen rahatlıyor. Yenidogan bebeklerde hirilti normalmis ama siz yine bunuda söyleyin.
ikierkekannesii Pamukkzm bebegım ılk gunden berı oyle sureklı hırıltılı nefes alıyor burnu dolu gıbı cocuk doktorum normal dedı bu havalarda. Burnunu sureklı olarak temızlıyorum serum fizyoloji sıkıp cekıyorum. Gaz ıcınde damla kullanıyorum ayrıca kımyonn cayı ıcıyorum sureklı karnına masaj yapıyorum ayaklarına hareket yaptırıyorum ıyı gelıyor
Pamukkzm Pemra 2 gün sonra randevumuz var hastaneden çıkmadan çocuk doktorumuz baktı aslıdna ama biz acemi olduğumuz için endişe ettik
Pemra Pamukkzm benim de ilk bebeğim olduğu için çok korkmuştum ama şükür geçti. İnşallah sizin bebişte de önemli birler çıkmıcak 🙏
Pamukkzm Aybikesuna kuzum karnına öekiyor ayaklarımı çocuk doktoru emzirirken sonra masaj yapın gazı vardır dedi yapıyoruz kendini sıka sıka zorla bir iki kere gaz çıkardı 😥
Aybikesuna Pamukkzm Hım bilemedim canım valla daha yeni doğmuş birsey de veremezsin ki başka doktora mı göstersen acaba başka derdi olmasın yavrunun
Tugcesilam Pamukkzm bnde ozamnlarda olmaz diye biliyorum bizde olmadı 15 günden sonra oldu şuan 1 ay 26 günlğk dewam ediyor
Gulbeste Pamukkzm gaz problemi 2 haftadan sonra başlar bağırsakları düz olduğundan aç olabilir yada refleks olarak yapıyor olabilir
Pamukkzm Gulbeste sütüm sıkınca geliyor acaba az mı emziriyorım kaç dakika emzirmek gerek ben beneğim bırakana kadar emziriyorım memede uyuyakalıyor o zaman yatağına alıyorum
Tugcesilam Pamukkzm yani onu takip etmen lazm zaten bi kac güne doktora kontrole gitmen lazm ozamn kilosuna bakacak söler sana bnmki zayıflamıştı mama takviyesi yapmıştık halada öle mama meme olarsk besleniyoruz
mavikusunannesi Pamukkzm her iki memeyi en az 20 şer dk emzirin her öğünü en az 40 dk olsun. Uyursa gıdısına dokunun çenesinin altına dokunun emmeye devam eder. En geç 2 saatte 1 emzirin. Daha güçsüz oldugu için süt çekemiyordur
Happydef Pamukkzm yarımsar saat her iki memenide emzir. Çenesi çok güçsüz olduğu için çabuk yorulup bırakır doydu diye düşünme. Uyudunda ayağının altını avcunu ve çene/ kulak altını gidikla yanağına dokun emmeye devam etsin :) gece gündüz 2 saatte bir emzir uyuyorsa da uyandır sarılık olmasın :)