Minnakkizinannesi Merhaba bebeğim 6 aylık ateşi 37.7 oldu daha önce yaşamadm hiç tek zıbın bıraktm ama hala düşmedi. 1 saat oldu şimdi 38 ateş düşürücüm yok. Aşı için verilen fitil var paranox kullansam mı bilemedim. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur msnz
Hln58 Minnakkizinannesi şurubun yoksa ,ılık bir duş aldır baktın ateş düşme eğilimde değil yarım fitil kullan hemen bence bizi de bilgilendir çok geçmiş olsun
Cemilekadirinannesi Minnakkizinannesi komşudann falan isteseniz calpol aslında çantanızda bile taşımanız lazım ben evde 2-3 kutu bulundururum mutlaka
ballicorek_ahmet Minnakkizinannesi ben ateşten hep korkarim ilk aşı olacağı zaman aldım hemen ne olur olmaz diye hatta iki tane adik. Bori çantamda durur biri evde. Sizde mutlaka bulundurun
Minnakkizinannesi Cemilekadirinannesi kaç derece kullanacağımı bilemedm beklesem mi diye 38 yüksek sonuçta beklemeye gerek yon değil mi
Hln58 Minnakkizinannesi duş her zaman daha iyidir uykuda da kontrol et mutlaka ateşini Yüksekse uyutmamaya çalış canım hemen kaldır duşa sok
Minnakkizinannesi Cemilekadirinannesi yani hiç ihtiyaç olmadı doktorda yazmadı 😞 fitil daha mı zararlı
Cemilekadirinannesi Minnakkizinannesi dahada yükselmesini beklemek saçma değil mi sizce ? Duş veya soğuk bez bazı bebeklerde şok etkisi yaratabiliyor ateşli durumunda . Ben kızıma fitili sadece gazı için bile kullanmıştım yarım yarım hiç korkmayın zeytinyağına güzelce batırın yarısını bıçakla kesin koyun . Siz soydurdukça titremeyle hastada olabilir soğuk havalede geçirebilir. 2 çocukluyum tecrübeyle sabit ateştende korkarım ..
btlylcnky Cemilekadirinannesi Minnakkizinannesi Cemile hanıma katılıyorum ateşi bir anda yükselebilir sakın soğuk su kullanmayın ılık su normal duş suyundan belki biraz daha ılık ve sirke vs sakın kullanmayın fitil sizi idare eder ama en yakın zamanda evinize 3-4 kutu calpol veya parol alın kenarda dursun ve açtığınız bu ilaçlar Max 15 gün sonra çöp olur etkisi azalır aklınızda bulunsun
Smsk_61 Minnakkizinannesi Minnakkizinannesi artık doktorlar 38.5 olunca atesdusurucu verılmesını soyluyor onu vermeden once bı suru alabılecegınız onlem var zaten ılık dus , sırasıyla soguk yerlerını ısıtıp sıcak yerlere nemlı bez koymak, bı de çorabının tabanına limon sıkıp giydirmek
Hohomoromu Minnakkizinannesi fitil yüksek ateşte veriliyor 39 a gelince genel de calpol varsa calpol verin
Cemilekadirinannesi Minnakkizinannesi hiç bir zararı yok. Zararı olsa doktorlar el kadar bebeğe fitil verirlermi? Asıl diğer yöntemler daha zararlı bie önceki yorumda risklerden bahsettim uykusunda daha çok yükselmez inşallah ateşi
btlylcnky Minnakkizinannesi 38 i geçince fitil verebilirsiniz sorun olmaz yarım saat içinde düşürür zorunlu olmadıkça 6 saat sizi idare eder
H_efe Minnakkizinannesi keske calpolunuz olsaydi evde bundan sonra muhakkak bulundurun bebegi hemen rahatlatirdi. Duş yerine ustunu inceltin basına islak havlu koymayin sadece islak havluyla silin çekin. Yoksa başi islak kalıyor bu sefer çocuklar hasta değilse bile hasta oluyor cok gecmis olsun
btlylcnky Minnakkizinannesi fitili yarım ve dikine kesin zeytinyağı ile itin dışarı atmak isteyebilir engelleyin
Kuzy12_ Minnakkizinannesi mor calpol cok iyi aslında tek zıbınlq kalması da iyi suan nasıl cok gecmiş olsun
Selmaymn Minnakkizinannesi evinizde mutlaka calpol bulundurun nöbetçi eczaneden almaya çalışın ılık kompres yapın