acemianne__
Oğlum 7 günlükken yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı ben alerjiden şüphelenip süt ürünlerini kesmiştim,ancak dr kontrolde yenidoğan bebeklerin yüzünde böyle kızarıklıklar normal,alerji değil deyince süt ürünleri tüketmeye devam ettim.
1.ay kontrolünde başka doktora gittik,kızarıklık ve kulak arkası kabuklanma vardı.
O doktor alerji olsa tüm vücutta kızarıklık olur deyince acaba ben kuruntu yapıp abartıyor muyum diye düşündüm.
Zamanla belirtiler arttı birkaç kez mukuslu kaka,ciddi gaz problemi ve sürekli ıkınma...
Dayanamadım başka dra gittim,o da süt alerjisi diye bir şey yok sakın süt ürünlerini kesip anne sütünün kalitesini düşürme deyince kafam iyice karıştı.
Geçen hafta oğlumun huzursuzluğu ve belirtiler ciddi anlamda artınca başka bir doktora gittik,doktor yüzünü görür görmez atopik bu çocuk dedi🙄 alerji bölümüne yeşil alan açtı,randevu alıp gideceğiz bu süreçte süt ürünleri ve yumurta diyeti yapıyorum.
Aynı durumu yaşayanlar varsa diye belirtileri yazmak istiyorum:
Yüzde kızarıklık
Kulak arkasında ve kaş ortasında kabuklanma
Gürültülü ve yoğun kaka
2 kere mukuslu kaka
Aşırı gaz
Sürekli ıkınma
Burunda tıkanıklık zaman zaman hırıltı
Popoda(makat çevresi özellikle )kızartılık
Huzursuzluk
Uykuya dalamama
Bebeği süt alerjisi olan anneler alerji için hangi testleri yapıyorlar,iyi bir alerji doktoru tavsiyeniz var mı ?