AyzAli Arkadaşlar lütfen bilenler yardımcı olsun napcamı bilmiyorum artık 3 hafta önce bebeğim ishal oldu geçmedi yeşil olduğunu farkettiğim de doktora götürdüm boynunda egzama hırıltı kaka da nokta gibi kan mukuslu kaka böyleydi doktor süt alerjisi dedi ve yumurta süt ürünleri çikolata kabuklu kuruyemişler kırmızı et tavuk balık tahin susam hepsini yasakladı hiç birini yemiyorum ama bebeğim düzelmedi şuan gene huzursuz ağlıyor önceki gibi Allah rızası için bilenler yazsın daha neye alerjisi olabilir neden düzelmiyor 😔
Alinduru AyzAli süt ve süt ürünü içeren tüm herşeyi kesmelisiniz. Paketli tüm gıdalar, yumurta içeren ürünler hepsini kesmeniz gerekir. Bazı ilaçlarda laktoz bulunur onlar da aynı etkiyi yapar. Aynı şekilde bana da dana eti tavuk balık kuruyemiş susam tahin baharat vs yasaklanmıştı. En az 3 hafta beklemek gerekiyor vücut kendini toparlasın diye.
esra89 AyzAli ben profa götürdüm doktor kesinlikle diyet karşıtı çıktı sen yedikçe alışacak bağırsakları dedi seninde bebeğinin de vitamine ihtiyaxı var bırak kanasın çok olmadıgı sürece sıkıntı yok dedi ve çok şaşırdım işimede geldi açıkcası ne yiyeceğimi şaşırmıştım 😀şimdi 5.5 aylık olduk ek gıdaya geçtim kaka sayımız azaldı yeşil kaka düzeldi mukus bitti kan gelmiyor kusma devam huzursuzluk hiç yoktu zaten bizde yoğurt ve labne verdim ağız kenarları kabardı boynu egzama gibi oldu onları kestim ama ben herşeyi yiyorum şimdilik 😀ama kusmasından çok yoruldum artık inşallah oda biran önce biter ayın sonu kontrolumuz var bakalım ne diyecek
busramerve AyzAli canım doktor bize yediğin herhangi bir şeye alerji çıkabilir her şey riskli demişti ki benim bebeğimin nerdeyse her şeye alerjisi var sadece pirinç,patates, zeytin,salatalık yiyebiliyor. Pirinç ve patates de alerji yapabiliyor genelde.
Isadasuk Canım öncelikle Allah yardımcın olsun buğün bende bi cinnetin eşigine geldim tam düzeldi derken, kortizon krem kullanmama ragmen buğün tekrar yüzünda bacaklarında kızarıklık oldu. ki tam 2 aydır diyettetim. Bugün artık sadece patates yedim çünkü ne yiyecegimi şaşırdım kolay bi süreç değil malesef
Isadasuk Yurtdışında 2 yaşından önce Alerji testi yapmıyorlar ve bunun alerji olmadıgını sadece egzama oldugunu savunuyorlar türkiyede bi doktor alerji oldugunu söyledi demene yanılma yöntemiyle bulacaksın neye alerjisi oldugunu dedi
Isadasuk AyzAli malesef.. ben çagreyi patates ve sadece salata yiyerek kahvaltıda sadece zeytin ekmek yiyerek bulmaya çalışıyorum
busramerve esra89 ya biz de bu hafta bir profla görüştük o da bize diyeti açacaksınız dedi halbuki biz 8,5 aydır diyet yapıyoruz ve hala çoklu gıda alerjisi var, çok şaşkınım. Ankarada mı sizin götürdüğünüz prof da? Sizin uykuda ağlayarak uyanma vs var mıydı alerji yüzünden?
AnestezikAnne AyzAli bizde 6 aylıkız çok zor 2.5 aydır diyetteyim susam kuruyemiş paketli olan hemen hemen herşey tavuk yumurta süt ve süt ürünleri bal mandalin portakal hepsi yasak patates zeytin ekmek yemekten yıldım hele birde tatlı isteği geliyorki sadece reçel yiyebiliyorum geçen tam bitti derken benim unutkanlığımdan tekrar başladı ne zamana kadar gider bilmiyorım tam dişi patlamış tı kalsiyum alamadığı için öylece duruyor