Premature Doktor kızım sadece mama aldığı için 4. Ayda ek gıdaya yavaş yavaş başlamamı söyledi . Anneler siz 4 aylıkken bebeğinize neler neler veriyordunuz
OncedenGurme Premature kabak, havuç, patates, yoğurt, elma, armut… Doktorunuz nelerle nasıl başlamanız gerektiğini söylemedi mi? 🙄
Ecrinella Premature alerji riski en düşük sebzelerden başla bal kabağını buharda haşlayıp çatalla iyice ez üç gün denet sonra patates havuç brokoli ıspanak pazı kereviz pırasa yerelması. Ben bunların ilk üçünü üç gün kuralıyla denetip birbirine kata kata ilerledim (zeytin yağ bir çay kaşığı eklemeyi unutma) Sonra çorba yapmaya başla çorbanın içine çok az pirinç ekleyebilirsin ilerleyen zamanlarda sarımsak soğan da ekleyebilirsin çok az dereotu maydonoz da ekliyorum ama hepsini tek tek deneyip. İlk sebzelerden başlanmalı verilmemesi gereken sebzeler var patlıcan domates gibi. Sonra meyveye geç elma armut ayvayla başlayabilirsin sonra yoğurt
OncedenGurme Premature normalde liste vermesi gerek. Bunları ver, bunları verme demesi, vereceklerini nasıl vermen gerektiğini anlatması lazımdı
OncedenGurme Premature evet anlatır. İlk gün 1 çay kaşığı, ikinci gün 1 tatlı kaşığı, üçüncü gün 1 yemek kaşığı veriyorsunuz deneyeceğiniz üründen. Alerjisi yoksa denediğiniz şeylerden yemek yapıyorsunuz