prensannesi5 Merhaba,
öncelikle ben de uzun yıllar pko tedavisi gördüm ilk adetim itibariyle geçmeyen kanamalar şeklindeydi yani ben de nadir tip pkoluydum. Buna ragmen eşimle uzun yıllar korunduk, 1-2 ay deneyelim olmazsa doktora gideriz demiştik. Olmadı, derken baska pko’lu arkadasım yumurtlama takibi yaptırmamı söyledi, lh testlerinden aldım cokca, takip ettim ve eşimle 2-3 günde bir ilişkide bulunduk. Lh testleri bu konuda basarılı gerçekten. Size birkaç tavsiyem var bu konuda. Maddeler halinde yazacagım, umarım faydam dokunur size. 1) Pko’lu olmak gebe kalmanıza asla engel değil. 2) Modern tıp dünyası maalesef pko’yu cözmeye degil geçiştirmeye yönelik saglıksız aentetik hormon yüklemesi yapıyor. 3) Pko’yu düzeltmek için BESLENMENİZİ ve hayatınızı düzenlemeniz şart. 4) Pko hormonal bir hastalık gibi görünse de bircok hastalığında birleşmesiyle vücudun tüm mekanizmalarını alt üst ediyor. İnsülşn direnci, yumurtlama mekanşzması, sinir stres, tiroit fonksiyonları bozuklugu gibi. O yüzden size tavsiyem beslenmenizden basit karbonhidratları cıkartmanız, tahıllardan gluten içeren hiçbir gıdayı ve hatta bu süreçte paketli gıdalardan uzak durmanızı sebze meyve kaliteli protein kaynaklarıyla beslenmenizi ve günde 40-60 dk yürüyüşler yapmanızı , probiyotik takviye kullanmanızı, folik asit kullanmanızı, D vitamini ve omega-3 kullanmanızı tavsiye ederim. Evet bunlar cokca vitamin desteği gibi görünse de değil. Ve gluten bagırsaklarımıza zarar veriyor ve tüm mekanizmamızı bozuyor. İnstagramdan Dr. Melek Vuslat Özdoğan’ın sabit dosyalarında Pko kısmını incelemenizi öneririm. Allah kalbinize ferahlık versin ve en kısa zamanda gönlünüzdekine kavusmanızı nasip etsin. Çay ile ilgili fikrim yok ancak regli düzeniniz olmadıgını varsayarsak belirli aralıklarla gebelik testi yapıp hamile kaldıgınızda bence kullanmayın, bitkilerin gebeyken ne tepki yaratacagı belli olmaz. ❤️