Zehra243 Kızlar bulamaç yemekten sıkıldı artık bebeğim zorla yediriyorum yemiyoooo bulamaç haricinde neler yapabilirim acaba yardımcı olur musunuz zeytin ezmesi de yaptım onu nasıl vereyim ne kadar veriyim lütfen yardımcı olun
Mom9 Zehra243 ayrı ayrı vereceksiniz nr yiyosa peynir, zeytin omlet ya da haşlanmış yumurta sarısı. Zaten ayına göre seçenek çok yok
Gamzesizgamze Zehra243 omlet ve pankek çok kurtarıcı oluyor kahvaltıda. Benim kızım ekmek yemeği sever. Sizinki de öyleyse zorlanmaz. Minik minik ekmek parçalarını ezmeye bulayıp verebilirsiniz. Pankeke de katılır.
MinikEla Zehra243 Yumurta sarısına az yoğurt katarak tereyağında pişiriyorum omlet gibi olmuyo ama koyu bi kıvamda oluyor. Bir gün peynir bir gün dereotu bir gün havuç değiştirerek katıyorum içine kızımın çok hoşuna gidiyor.
Arifee Peynirli omlet, zeytinli omlet, sebzeli omlet… Ruşeymli yumurtalı omlet, irmikli yumurta, pankekler labne peynir zeytin Ezmesi verebilirsiniz menemen yaptım bugun cok sevdi deneyebilirsiniz. Her kahvaltısında yumurta olmasına dikkat ediyorum ben
Selkam Zehra243 benim de oğlum 7 aylık yumurta sarısını haşlama olarak tek yemiyor bende genelde hep ya omlet yada pankek yapıp veriyorum. Omletin için patates rendeleyip biraz kavuruyorum sonra yoğurt suyu biraz yulaf unu lor hepsini karıştırıyorum öyle yapıyorum. Bi gün havuçlu yapıyorum bi gün prasalı ıspanaklı pancarlı sürekli değişik sebzeler koyuyorum. Pankek de pekmezli İncirli hurmalı muzlu cennet hurmalı vs vs o şekilde yapıp eline veriyorum kendisi yiyo.
Selinglr Zehra243 avokado yumurta haşlabılırsın zeytınleri ufak ufak bölup salatalıgı rendeleyebılırsın peynir halis zeytinyağına minik ekmek banıp verebılırsın
Selkam covirgin yumurtanın sarısıyla bir tatlı kaşığı zeytinyağını iyice çırpıyorum sonra içine tatlandıracak kadar göz kararı doğal annemin yaptığı üzüm pekmezi koyuyorum yarım çay bardağı su,2-3 kaşık kıvamına göre tam buğday unu yada yulaf unu koyuyorum. Çay kaşığının ucuyla çok az karbonat koyuyorum.muz koyacaksam eziyorum hurma koyacaksam suda biraz bekletip yumuşayınca ezip koyuyorum tatlı şeylerle çesitlendirebilirsiniz. İyice ezilmiş ceviz katıyorum bazen. Hepsini karıştırıp pankek tavasında iyice pişiriyorum
Ece_efe Maşallah hanımlar ben daha kıvam olarak püre veriyorum ne verirsem bu şekilde yani pankek omlet fln yutabilirmi yani bende vereyim o zaman yumurta sarısını çorbaya koydum ama kötü oluyor öyle tadı ne kadar vermeli yani şimdi ay eziyomusunuz omleti verirken ben çokmu korkağım🤣
Zehra243 Ece_efe minik minik ağzına koyunca çiğnediğini göreceksiniz 😍 bide yaptığınız hediye yumuşacık olsun damaklarıyla eziyorlarçünkü hiç korkmayın yanına bol su 😍
Selkam Ece_efe yok ezmeden veriyorum canım baya damağıyla falan eziyo yutuyo. Ben yanına ıhlamur yapıyorum 🙂biraz mundar oluyo eliyle eziyo parçalıyor ama alışsın diye veriyorum 😄 döktüklerini ben ağzına katıyorum artık.
Ece_efe Selkam gerçekten öyle oldu denedim aynen doğru alışmalı bakalım inş yavaş yavaş ilerleticez teşekkür ediyorum canım🤗🌸
covirgin Selkam aa çok güzelmiş internette hiç böyle tarifler yok bende yapıyım en kısa zamanda çok teşekkürler 😍