Merhabalaaar,
Malum paketli gıda cici bebe ve türevlerini bir çoğumuz vermeyi tercih etmiyoruz. İnternetten bir kaç kere ev yapımı bebe bisküvisi denemiştim fakat gerçekten çok tatsız tuzsuz, pek bir sevimsiz bir şey oldu. Bugün hem tadı güzel olsun hem de sağlıklı bir atıştırmalık olsun diye yola çıktım ve girdim mutfağa. Temel malzemeler dışında ölçüsüz ve tamamen deneysel bir şekilde bir kurabiye- kek karışımı bir şey yaptım. Gerçekten tadı çok çok güzel oldu. Hatta biz de yeriz bunu dedik. Aşağı yukarı ölçülerle sizlede paylaşmak istedim, belki bebe kurabiyesi tarifi arayışında olan anneler vardır. Şöyle ki;
İlk önce bir muzu bir yumurtayla çırptım. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı(dilerseniz tereyağda kullanabilirsiniz, ben olabildiğince sağlıklı yapmaya çalıştığımdan zeytinyağı tercih ettim) yarım çay bardağı gibi peyniraltı suyu, iki yemek kaşığı ev yoğurdu, bolca ev yapımı pekmek( gerçekten bolca döktüm ama ölçü kullanmadığım için net bir şey söyleyemiyorum) bolca cevizi de ekledim karıştırdım. İçine Vanilya özü attım harika oldu ama tercihe bağlı ama tadını gerçekten yükselten bir şey oldu. Bütün bu sıvı malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra içine bir çay kaşığı karbonat, bir çay bardağı irmik, iki çay bardağı tam buğday unu, bir çay barfağı pirinç unu attım( pirinç unu kullanmak istemezseniz tam buğday unu veya başka çeşit unlardan atabilirsiniz) bir güzel karıştırdım. Kıvamı cıvık oldu, bildiğimiz ele yapışmayan hamur kıvamı değil. Daha fazla un atabilirdim ama ben sonucunda sert bir kurabiye değil de kekimsi yumuşak bir şey elde etmek istiyordum, siz klasik kurabiye sertliğinde isterseniz ekleyebilirsiniz. Yağlı kağıda kaşık yardımıyla birer birer koydum. Fırına verdim.
Bol pekmezle, kakaolu gibi bir tat elde ettim ve tat olarak da normal bizim yediklerimiz gibi bir şey çıktı ortaya. Zamanla çeşitlendiririm de bunu artık😊Fazla gelirse size, bir kısmını buzluğa atıp muhafaza edebilirsiniz.
Tadının da güzel olduğu bir bebe bisküvisi bulunca sizlere de anlatmak istedim😊 Denerseniz şimdiden afiyet olsun🌿