Zehra243 Yaaa kızlar napıyorsunuz da tombik bu bebeler banada söyleyin de kilo alsın yavrucum 7 aylık 5.5 kilo ya
Yusuf20 Zehra243 bizimki 6 buçuk aylık 7 kilo 300 gram benimki düşük diyordum.minyon tipli olunca tombik görünmüyor🤣ben anne sütü bebe büskivisi sabahları ezerek az peynir az pekmez yumurta sarısı sabahları ek mama falan vermiyorum.az yoğurt ikindi gibi yarım kavanoz meyve püresi anne sütüyle bu kadar oldu.birde günde 50 ml su içiyor.Mama gaz yapıyor çok kıvranıyor pirinç unlu mamada gaz yaptı.
MugeAtlas Zehra243 emzirmeye devam edip mama desteği de yapın isterseniz. Ek gıda zaten tadımlık olduğu için bu aylar zaten doyurmaz. Doktor sağlık açısından bir problem görmüyorsa çok da takılmayın. Ek gıda arkasından mama takviyesi yapın bence
Zehra243 Ozlmozlm Gidiyorum ama ek gıdaya başlattı ama hiç almadı gene yaaa çorba falan yapıp veriyorum ama hiç fayda yok 2 hafta sonra tekrar kontrol
Zehra243 Tued nasıl az değil ? 7 aylık 5.5 kilo millet 3.500 doğruyor 7 ayda 8-9 kilo oluyorlar benim 5.5 oldu emziriyoruym
Humi Zehra243 canim barsak gecirgenligi diye bise var duydunmu bilmiyorum. Arkadasimin bebeginde bu teshis kondu anne beslenmesini duzene soktu o arada bebekte ekmgidaya gecti onada dikkatli beslenme dediler ve duzeldi 14. aylik simdi. Isi bilen birine danisin derim
Zehra243 Yusuf20 benim ki çok düşük canım ya doktorda söyledi sınırın altında dedi ek gıdaya başladık ama hiç etki göremedim pirinç unuda verdim ama bana mısın demiyor çocuk
Minikprensannesi06 Zehra243 doktor birsey demdoyse sağlıkliysa sıkıntı yapma benimkide çok tombuk olacak sanırım doktorlardan azar yiyorum
Tospikannesiii Zehra243 kesinlikle katılıyorum Size daha buda az değilse kaç kilo az olabilir anlayamadım yani 🤷🏻♀️
Yusuf20 Zehra243 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı irmik 2 hurma 1 çay kaşığı pekmez Hazırlanışı Önce hurmaları bir cezvede haşlayınız. Sonra kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp soğumaya bırakınız. Ayrı bir cezvede su ile irmiği kaynatınız. En son olarak irmik hurma ve pekmezi blender ile eziniz isterseniz hurma yerine kuru kayısı ile de yapabilirsiniz. Ben yaptım sevdi güzelde oldu hurma yerine farklı meyvelerle yapabilirsin.robottan çekip süzgeçten geçirdim kavanoz mama gibi oldu.armut ve elma karışımı da güzel olur
Zehra243 Minikprensannesi06 Biraz alsın kilo dedi yedir güzelce dedi kilosu sınırın çok çok Altındaymış
SertapHilal Sık sık emzir, sütünün yağlı olması için fındık fıstık tarzı şeyler ye, mama takviyesi de yapıyomusun?
Zehra243 SertapHilal hayır sadece anne sütü canım sütüm çok var ayda 250 gram falan alıyor sütüm yaramıyor galiba
tubasd Zehra243 sütünün kalitesini arttiracak gidalar tuket. sadece cok su icmek yetmez. ceviz badem muz et kiyma yumurta mutlaka tuketmelisin mumkunse asure ozelliklr bulgur artik bebegin buyuk gaz sorunu coom yasamazsin. bebeginede cevizi ogut muzun icine kat elma rendesinin icine kat mutlaka hergun yerdir allerji takibi yaptiktan sonra tabii.
Zehra243 tubasd teşekkürler canım ama hepsini yapıyorum çokta yiyorum ceviz çerez vazgeçilmezim ama yaramıyor galiba
Zehra243 Tospikannesiii çocuğum 10 kilo desem kilo alsın desem gelsinler linçlesinler ama takmaya takmaya çocuğum 5.5 kilo kaldı kemik taşıyorum kırılcak bir yeri diyorum düşünün yeni doğan gibi duruyor dert etmedim sağlıklı olsun dedim de çocuk 7 aylık bebek gibi değil ki oturamıyor bende korkuyorum oturtmaya
Tospikannesiii Zehra243 canım mama verdiniz mi hiç. Mama hemen kilo aldırıyor gün içerisinde ara ara da mama versen nasıl olur. İnşaAllah alır sen sıkıntı etme her çocuğun bünyesi farklı işte zamanla açılır alır bebişin