Gunesay Bebeğimin rutin kontrolünü yapan doktorumuz göz muayenesinin 6 ayda yapılacağını söyledi. Ancak bebeğimin gözleri sürekli çapaklanıyor. Acaba 6 ay göz muayenesi için geç bir zaman mı? Benimle aynı durumda olan anneler var mı? Ne tavsiye edersiniz?
Snmtt Gunesay çapak için çayla pansuman yapabilirsiniz bize çok iyi gelmişti. Biz gözünde kayma var diye gitmiştik 4. Ay gibi 1 yaşa kadar yapıyoruz rutin kontrol çok önemli değil ne zaman geldiğiniz demişti. Zaten doktorumuZ 6. Ayda gidin falan da demedi eğer belirli bi sıkıntısı yoksa 1 yaşa kadar götürmek yeterli diye biliyorum ben.
Eminerd Gunesay doktorumuz 3. Ayı doldurunca yaptırmamız gerektiğini söyledi bize rutin kontrolmüş bizde haftya gidicez
Deletedmom_29 Gunesay şu an kaç aylık? Göz yaşı kanalı tıkanıklığı gibi sorunlar olabilir bence göz muayenesine şimdi gidin. Ben 1 aylıkken götürmüştüm
Snmtt Gunesay yok hayır normal kontrol yapıyorlar her şeyine bakılıyor. İşte şaşılık kayma göz bozukluğu Allah korusun körlük falan. Biz kayma diye gittik ama hepsine bakıldı
Basulpete Doktorumuz 2. Ayda tavsiye etmişti şehir dışına çıktığımdan götüremedim şimdi 3. Ayda gösterecem. Aslında 6. Ay en sağlıklısı ama ne olur ne olmaz diye götürelim diyoruz.
Aselask34 Gunesay evet doğum sonrası yapıldı sonrasıda randevu verdiler ve 20 günlükken tekrar yapıldı
Basulpete Gunesay açıkçası hiç bir fikrim yok, hatta başkaca bir doktor arkadaş sırf sektöre fayda sağlamak adına bu muayenelerin eklendiğini itiraf etmişti.
Gunesay Deletedmom_29 şu an 3,5 aylık. Sanırım 6 ncı ay geç olacak erkenden gitmekte fayda var. 💁🏻♀️
Yavuzunannesiii Gunesay ilk 3 ay içinde yapılması gerekiyor denildi bize bende 1aydannsonra yaptırdım bence doktora götürebilirsiniz
Gunesay Basulpete bazı doktorların böyle söylemleri ebeveynleri gerçekten ikilemde bırakıyor. Bence ticari gözle bakılamaz böyle bir muayeneye. Sonuçta bir insan dünyaya geliyor ve sağlıklı olup olmadığı anca kontrolle anlaşılabilir
Medusafer Basulpete kuzenimin cocugunu bu şekilde goturmediler gec götürdüler çocuğun gözünün biri doğuştan 7 buçuk numaraymis diğerinde de göz tembelliği var ve ilerde göremeyebilir ben bir hemşire olarak çocukların hiçbir kontrolünü aksatmamak gerektiğini düşünüyorum
Snmtt Aslanmmm olabiliyor o dönemlerde dedi 9. 10. Ay gibi tekrar bakalım genelde 1 yaşına kadar geçmiş oluyo dedi. Bu ayın sonunda gidicez tekrae
Hilponcik Ben de 7 aylıkken gitmiştim hiç göz yaşı akmıyor diye 1 yaşına girdi hala bir damla görmedim🤷🏻♀️Doktor sorun yok demişti ama huzursuzum yaşayan var mı acaba
Aslanmmm Gunesay göz yaşı kanalı tıkalı doğmuştu.bebeğimin 2 gözünde de çapaklanma vardı birçok damla kullandım netira damla vermişti dr o biraz rahatlatıyor ama yaz günü pişik oluyordu gözleri yaşlardan .çok acı çekti kuzumm .sürekli hergün gözüne masaj yapıyordum.videosu internette var bakıp yapabilirsin 4.5 aylık olunca ancak geçti.doktor 6.ayda kontrole gelin geçmezse 9 ayda ameliyat yapılıyor demişti. çok şükür ki geçti. .
Gunesay Aslanmmm çapaklanmayla beraber başka belirtisi var mıydı? Benim kızımda ağlayınca gözlerinden yaş geliyor ancak gözleri baya kızarıyor aslında ağlarken normal ama şimdi siz böyle yazınca şüpheye düştüm.
Mina181019 Biz 40 günlüklen yaptırdık genel göz kontrolünü :) kızım da kanal tıkanıklığı bardı masaj önerdiler ve damla yazdılar masaj yaptık sert bir şekilde 4.ayda gözünün akması kesildi çok şükür şu anlık bir sıkıntı yok gözlerinde kızımın :)