Merabalar,bebegimle beslenme problemi cektim dogdugu gun sutum hemen gelmediginden dolayi biberonla mama verdik.Ertesi gune kadar hep once memeye tutup emzirip sonra mama verdik.Sonra eve geldik .Gelince tum cabalarima ragmen mememi almadi.belliki biberon ucunu istuyor diye dusunup meme ucu aparati aldik.onunla emzirmeyi basarabildim.neyse evde sutum geldi.ama bebegim memede o kadar uzun sure kaliyorduki yeterli miktarda sut yok herhalde dedik,artana kadar gunde 1-2 öğün daha mama verelim dedik.ilkin geceleri veriyordum.hala memede uzun saatlerce kalmasina ragmen agzini ayiriordu.gunde mamayi 3 e cikardim.sonra baktimki mama yesede cocuk durmuor.zaten yer yemez kakasini yapior.sonra yine agzini ayirmaya basliordu.emsede mama da yese agzini ayirior surekli emmek veya mama yemek ister oldu.doktor 45 inci gunumuzde kontrol icin gittigimizde almasi gerekenin 3 kati kilo almis boyuna gore cok fazla dedi.Fazla beslenme probleminiz var ,fazla beslenmeden dolayi balgamli hirilti gaz problemleri ortaya cikti.(50 cm,5400 gr)eve gelince mamayi direk kestim.vermedim.aglasada vermedim.aparatida biraktirdim.aglasada memeyi verdim.Neyse şimdi doktor 2 saatte bir emzir dedi .Ama cocuk agzini ayirarak aglior.ve 40 dakikada bazen 30 dakikada hatta bazen 15-20 dakikada bir emmek istiyor.emerken inanilmaz huysuz.keyifli gibi gorunuor,agzini sapirdatip heyecanla memeyi tutuyor ama sonra agziyla cektirerek geri birakior.bu hareketi birkac kez teekrarlayip aglamaya baslior.Geceleri guzel emior.Ama gunduz tamamen ayikik olmasiyla ilgili sanirim.bu problemlerimiz var.Biraz uzun oldu kusura bakmayin.Bu sikintilari yasayan varmi.Acaba sutumun miktarimi az?Sagmayada firsatim olmuyorki miktarina bakayim.Wee manuel pompa aldik.biberonlu olandan.beş para etmez.elle sagmayada vaktim olmuyor.bi sagmaya basladim da gecen cok uzun suruyor.40 dakika boyunca sagmaya calistim.60 ml cikti yani sıkınca 5-6 delikten fiskirir gibi geliyor.ama tabi miktari nasildir bilemem.zaten cok uzun uyumuyor.surekli emiyor…