Gamze77 4.ay içinde dolmadan yani uyku eğitimi veren ve başarılı olan varmı? Varsa neler yaptılar neler önerirler?
gizemuakkaya 4 ay 21 günlük oğlum var ben 5 ay dolmasını bekliyorum. Bebeğiniz uykuyu çok sevecek adlı kitabı okudum onu uygulayacağım ama herkese tavsiyem 4 ayın bitmesini bekleyin. Çünkü 4 ay feci bir uyku geriliğinin yaşandığı dönem. Zaten uyku düzeni bozulan bebeğe uyku eğitimi vermek anneyi de bebeği de yıpratır diye düşünüyorum. Öncelikle 5 ay dolana kadar rutin oturtmayı deneyin derim. Mesela uyku saatlerinden 15 dakika önce uyuyacağı yere geçmek beslenmek ninni söylemek alt değiştirmek pijama giydirmek gibi. Bunlarla bir rutin oluşturduktan snra uyku eğitimi daha kolay olur. Uyuyacağı beşik ya da yatakta uykuya geçmeden önce biraz zaman geçirin ve yatağını renkli şekilde dizayn edin (oyuncaklarla)
Gizgiz gizemuakkaya kesinlikle uyku geriliğinin yaşandığı bi dönem:/ ben de hata edip uyku eğitimi vermeyeçabaladım ama nafile meğerse atak dönemindeymişiz:(
gizemuakkaya Gizgiz evet ben de sonradan farkedip kestim şimdi 5 ay 10 gün olduk bu hafta tekrar başlayacağım