Gizemkapl çok sancılı bir dönemdi bızim için gaz konusu. Bebeğim çok ağlardı asla susmazdi tüm mahalle duyardı ağlamasını. Her bebekte her damla yada yöntem işe yaramıyor. Kimisinde sağlık ocağının verdiği metsil işe yarar kimisinde özel olarak satın aldığınız bilmem ne markası. Bu konunun ordinaryüsu oldum artık çünkü her damlayı kullandım. 1 hafta arayla ise yarayıp yaramadığını çözmek için.
Nurse ,metsil biogai kimyon çayı gaz masajları duşlar vs vs
Ama ise yaramadilar. En son 40 kontrolünde doktora dedim her damlayı kullandım olmadı diye. Sonra relactaz damla yazdı her emzirmeden önce 6 damla filan verdim. 3 gün gitti damla. Midesindeki gazı alıp bağırsaklara ulastirmiyormus midenin sütü hazmetmesinj sağlıyormuş. Eh işte idare etti yani bıraz rahatladı o damladan sonra. Bitince Zaten bidaha da almadım. Çünkü kontrol etmek istedim her şeyi kullanmama rağmen yine ağlıyordu tamam o zaman bişey kullanmim bari zaten ağlıyor bide ilaç vs yüklemesi yapmiyim dedim. Baktım 2 aylıkken filan az az düzeldi gazını kendi çıkarmaya filan başladı. Tamamen damla vs kullanmadim sadece anne sütü. Gazi olduğunda emiyordu evet emdikçe gazını kakasını yapmaya başlıyordu kucağımda. Emerek bağırsaklar ve anüs uyarılıyormus ve yeni besin geldi bunu sindirmem için gaz cikarmam gerek diye beyninde sinyal oluyormuş bunuda çok sonradan öğrendim. Hemde sakinlesiyordu. Banyo yptirin banyodan çıktıktan sonra havluya sarın sakin hareket edin çünkü dünyaya yeni geldi gaz sancısı var ve nasıl gazını çıkaracak henüz bilmiyor bilene kadar her gün gaz çıkarma hareketleri yaptırın ve bolca sabredip şefkat gösterin. Anne karnı sıcaklığından ayrıldı kaygılı korkuyor ve üstüne fizyolojik olarak gaz sancısı var. Sadece sabır şefkat gaz masajları duş ve hangi gaz çıkarma damlası uyuyorsa bunu bulup bununla ilerlemekten başka çareniz yok. Sakin olun ve şefkatki olun bebeğinize o zaten bir süre sonra düzenini oturtacak