cansuayy öncelikle bebeğin gündüz uyku ihtiyacının kaç saat olması gerektiğini araştırın gündüz fazla uyuyan bebek gece uykusuna geç geçer ve direnir.mesela gündüz 4 uyku yapıyor diyelim (bu bir örnek ) saat 8 de gece uykusuna geçirecekseniz 3 aylık bebek 2 2.5 saat uyanık kalabilir yani 6 dan sonra kesinlikle uyutmayin rutin oluşturun ve b rutinleri yaparken bebeğinize anlatın 7 de banyo saati olsun şimdi banyo yapacağız karnımızı doyurup uykuya geçeceğiz falan diye anlatın yikanabilecek derecede sıcak bir banyo kasları gevşetir uykuya geçişi kolaylaştırır uyku eğitime oğlum 3 aylikken başladım ve her ay gündüz ne kadar uyumalı uyumadan önce kaç saat uyanık kalmalı hepsini araştırdım 3.ahindan beri 7 de uyurdu şimdi 1 yaşına girdi 8 de uyuyor siz bebeğinize neyi nasıl öğretirseniz onu rutin bilir ve gerçekten anlıyorlar gece gündüz kavramını artık oluşturmaya başlayın bebeğinize karşı anlatın konusun gündüz rutiniyle gece uykuya geçiş rutini farklı olsun ayrim yapabilsin ben başlarda 7 dedimmi odaya girerdim 9 a kadar uyumadigi olurdu ısrarla ışık açmaz odadanda çıkmazdım 9 oldu 8 8 oldu 7 böyle böyle alıştırdım.