Mircan Kızlar bebeğim 6 aylık çok az az kahvaltı veriyorum bugün içine yulaf haşlayıp biraz koydum çok hafif pütürlü oldu bebeğim yutamadi boğazında kaldı elim ayağım kesildi resmen çok korktum ama çok şükür sırtına vurdum yuttu siz pütürlü şeyleri ne zaman verdiniz
Bg212121zg Mircan ama 6. Ay için yulaf erken. Yanlış hatırlamıyorsam 8. Aydan itibaren pütürlü veriliyordu
Zekimurendebizigorecekmi Mircan Yulafı un haline getirip ver canım 7. ay a doğru normal verirsin . Biraz erken daha yavaş yavaş arttır kıvamını
Mom9 Mircan katı gıda olduğu için öğürme refleksi normal, boğulmada mosmor olup yutamama tıkanma olur. Genelde ikisi karıştırıldığı için hemen boğuluyor düşüncesine kapılıp pütürlü gıdayı kesiyoruz ama ek gıda başlangıcında öğürme bi refleks oluyo ama alıştıkça bırakıyorlar öyle yapmayı
vebebek Mircan biz de 6. Aydan itibaren hipp 5 tahıllı ve yulaf kullandık, ikisi de un şeklinde sıcak suyla karıştırıp meyve rendesi, hurma falan katıp verdik, yerken de kolay yiyor un şeklinde olduğu için😊
Mircan Mom9 tek olduğum için çok korktum Allah korusun öyle morarma falan olmadı ama kızardı yüzü iki kere öğüdü sırtına hafif vurdum yuttu 7 8 ay gibi pütürlü vermeyi düşünüyorum
Melindam Mircan Pütürlü Gıdalara 7.Ayda Geçiliyor Ama İlla Vermek İstiyorum Yulaf Diyosanız Haşlayın Ve Blendırdan Geçirin. Ben Pek Blendır Kullanmadım Ama Genelde Öyle Yapılıyor
esra89 Mircan 4.5 aylık başladım yavaşdan ek gıdaya hiç blendar kullanmadım sebzeleri çatalla ezip veriyorum yiyor şuan 5ay 7 günlük geçenlerde hindi eti verdim onuda yedi 😀kıymalı börek yapmıştım kıymasını verdim onuda yedi ben bu konuda biraz rahatım kuralla filan hareket etmiyorum doktorumuzda öyle öneriyor çogu kişiye göre yanlış olabilir ama ben bu şekilde ilerliyorumsadece süt alerjisi olfugu için peynir yoğurt veremiyorum büyüdükçe alışır korkmayın rabbim esirgesin inşallah
Mircan esra89 amin Allah razı olsun canım senin kadar cesaretli değilim bilmiyorum boğazında kalırsa ne yaparım diye korkuyorum yanımda biri olsa belki cesaretim olur ama tek başına yapamıyorum
fistikcisahap Mircan etinin lifalif mavi paketini kullanıyoruz un gibi memnunum severek yiyor suyla ya da ayına uygun sütle pişirerek meyve ya da sade veriyorum yanına sabahsa peynir yumurta bayılarak yiyor