Hazalperi Kızlar yoğurt mayaladım herzamanki gibi bu sefer niyeyse tutmamış su gibi olmuş ne yapabilirim ben bunu peynir falan olur mu
Gorkeminannesiii Hazalperi olur biraz tuz biraz şeker at torbaya koy suzsun güzel lor olur süt iyi değilse ondan tutmaz
Unknown Hazalperi Ilık suya, yoğurt kabını oturup o şekilde bekletince tutabiliyor. Peynir nasıl yapılır hiç bi fikrim yok.
MssKrks Hazalperi Fırına koy 70 derecede 1 saat kalsın. Daha sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabına koy bir gün sonra taş gibi oluyor. Denedim oldu 😂
gunes20 Hazalperi peynir olur. Ocakta kaynat kesiliyo zaten. Çıkanı süzdür , hatta labne bile yapabilirsin. Süzdürdükten sonra içine bikaç kaşık peynir altı suyu, az da zeytinyağı koy.
Erbays_mom Fırını ısıt ılık olunca tuymayan yogurtlarini agzi acik bi sekilde koy orda bir gün kalsin tutar
MssKrks Hazalperi Canım onu bilemiyorum biraz fazla beklemiş ama dene istersen fırında beklet kurtarırsan eşinle yersiniz. Bebekler için mayalandıktan 2-3 gün sonra olan yoğurtları vermeyin diyorlar 🙂