Kiymet123 Kızlar bebeğime pankek yapıcam tarif verirmisiniz 7 aylık dişleri yok yumuşak birşey damağıyla yiyebiliceği bide az malzemeli olsun canlar yaaa sürekli taze yapayım yada kalırsa dolapta nasıl saklanır haydi bana bir yardımcı olun canlarımmmm
Deletedmom_50 Kiymet123 merhabalar, bir yumurtanın sarısını yarım muzla çırpın. Çok az peyniraltı suyu veya mayaladığınız yoğurdun suyundan atın. Yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar tam buğday unuyla kıvam verin. Yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Arada muz yerine başka şeyler koyarak çeşitlendirebilirsiniz🌿
Serap11 Kiymet123 1 yumurta sarısı ve muz ya da ne meyve koyacaksanız ezin. 1 çay bardağından biraz az sulu yoğurt. 2-3 yk tam buğday unu kıvama göre de ayarlayabilirsiniz. Az karbonat ve zeytinyağı 1 tk kadar. Tarçın, pekmez falan da ekleyebilirsiniz. Karbonatla çok güzel oluyor diğer türlü içi pişmiyor. Afiyet olsun :)
taze_anne21 Kiymet123 bir yumurta sarısı, biraz pekmez,yarımdan az muz,iki adet havanda dövülmüş ceviz, yarım çay kaşığı kabartma tozu, bi yemek kaşığı yoğurt ve un
canimoglum_2020 Deletedmom_50 benim oğlum 6 ay 10 günlük ama pankek vermeye korkuyorum nedense biraz daha beklesemmi 5. Ayda başladı ek gıdaya
Deletedmom_50 Kiymet123 koymasanız daha iyi olur tabii de, sürekli olmayacaksa, bir günlük koyun. Ama genelde normal un tercih etmeyin.
annesinin_kizi Serap11 tam buğday unu olmadan normal unla yapılır mı ki yoksa zarar lımı yapn varmı acaba normal unla Tam buğday unu alamadım geçen hafta unuttum onun için yapmadım da
Deletedmom_50 canimoglum_2020 çiğneme ve yutma refleksi geliştiyse, pankek içindeki malzemelerin de tadımını bitirdiyseniz verebilirsiniz sanırım. Ben tadımlarını bitirdiğim gibi vermeye başlamıştım.