Ece06 Kızlaaaar aranızda var mı acaba bu paketi alan az önce netten denk geldim de uyku eğitimi için 🤷🏻♀️ # ahutukel.com # Ahu tükel (pediatrik uyku ve ebeveyn koçu) # Çiçek ailem online aile akademisi # Mışıl mışıl uyku proğramı olarak geçiyor
tecrubesizanne Ece06 bebekler sürekli büyüme sürecinde oldukları için uyku düzenleri sık sık değişir. Böyle para karşılığı sözde uyku eğitimi verenleri dolandırıcı olarak görüyorum
Bircegeldi Ece06 arkadaşım aldı 4.ayında , imrenerek bakıyoruz çoçuğunun uykusuna, ama programdaki her şeyi uyguladı harfi harfine, bu işin sırrı da bu galiba, sabırlı olmak acele etmemek ve rutinlerini uygulamadan uyumasını beklememek
Karakiz Ece06 uyku egitimi ve rutinleri kendm ayarliyrm cunku bebekler hastalaninca huylari uyku saatleri degisiyo hergun ayni saatte yatiriyrm telefonuma not ediydm kac saat uyudu n zmn kakdi gibi sin 2 haftadir uykuya alistik ve hadtalanimca saatlerimiz hep degisti sizde yapabilursiniz banada diyen cok oldu gerek duymadm netten baktm videolar izledm basardm 😊grce uykumz hic yoktu simdi deliksiz 5 saat uyuyirz gundz de 2 saat
Ece06 Minikheyecan ya ben çok merak ediyorum deniycem galiba uyku rutinlerimizi oluşturduk çok şükür de ☺️ Uyku eğitimi de vermek istiyorum
happymum Uyku eğitimi verilmesi gerektiğini söyleyenler kadar sakıncalı olduğunu bilimsel olarak açıklayan yazarlar da var. Bence iyice araştırmadan genel bir kabul gibi muhakkak uyku eğitimi vermeliyim diye düşünmeyin derim... Her çocuğun doğal bir gelişim süreci vardır ama biz sanırım çoğu zaman bunh unutup sanki bebişler tekdüze birer robotmuş gibi “ her konuda eğitim vermeliyim, uykusu böyle olmalı, gıdası şöyle olmalı “ gibi genel geçer ifadelere takılıyoruz..
Pinara Merhaba ben aldim ve 0-4 ay uygulamayi yaptim. Süper gecti 3 ay boyuncq kendi kendine uyuyordu. Ne yazik ki 31.3 de degisti ne oldu bilmiyorum ama uyuymamayi basladi. Bu sefer 4-12 ay programa başladım. Bu uygulamada 3 method var. Birini seçiyorsunuz. dün başladım ama yüreğim parçalandı!! çocuğu ağlatıp uyumasına bekliyoruz 19.00 da yattı ve 20.44 de uyudu ama o sırada ağladı çağırdı bende oturup ağladım. devamı getirebilir miyiz bilmiyorum
Sumeyyee Pinara bu şekilde yaparak bebeğinizin sizden uzaklaşmasını sağlıyorsunuz. Anneye 3 çeşit bağlanma yöntemi var bebeklerde sizin bebeğiniz kaygılı bağlanma yaşıycak bi süre sonra ağlamayı bırakıcak çünki artık sizin gelmeyeceğinizi anlayacak ve size ihtiyaçlarını söylemekten vazgeçicek. Ne kadar acı😪
miraysmom_ Pinara bu kadar küçük bir bebek eğitim aşamasında değil bence bırakın şu uyku eğitimlerini bebekleri ağlatmayın yıpratmayın Allah aşkına yazık günah hem anne hem bebek ne kadar kötü oluyor.
Sare35 Pinara tamamen psikolojisine zarar verecek bir durum siz düşünün ki uyumak istemiyorsunuz 2 saat boyunca çıkamayacağınız bir yere koydular ağlaya ağlaya uyudunuz sizce ne kadar sağlıklı kesinlikle yanlış buluyorum vücudumuz biyolojik olarak uykusu geldiğinde uyur uykuya aldiginda uyanır zaten Anne babalarımız bize böyle mi yaptılar bu çocuk ömür boyu düzensiz kalmayacak herhalde büyüdükçe düzelecektir birazcık sabır böyle para tuzaklarına kalmayalım yazıktır yavrulara
Pinara KaSeAy aynen ne yazik ki bu uygulama bunu istiyor. Devam eder miyim Bilmiyorum ben zor dayancam gibi 😢
babyfaceee KaSeAy aynen ya saat 04 kızım hala uyumadi hep böyle çoğunlukla çocuğu aglatip izlemenin adını uyku eğitimi koymuşlar böyle bi eğitim olamaz ya uyumasın ben ona ayak uydurucam o bana değil ya
Ece06 Bircegeldi rutin de sabah 07.30 uyanma-emzirme-oyun-aktivite 09.15 de emzirme uykuya geçiş sorasında 11..15 gibi uyanma-emzirme ardından aktivite oyun dans müzik dışarı çıkarma sonrası tadımlık ek gıda.. 13.30 uykuya geçiş emzirme 15.00 gibi uyanma-oyun-akitivite 16.00 da emzirme yapıyorum 15-20 dk bi şekerlememiz var sonrasında akşam 18.30 da karanlık odaya geçiş perdeden ışık girmesini sağlıyorum loş modu ... hafif oyunlAr bi 10 dk kitap okuma duş bedene masaj yağlanma sonrası uyku tulumu giydirme... sonrasında tam zifiri karanlık yapıp emzirmeyi tamamlıyorum 19.30 da gece uykusuna geçiş oluyor sadece 2 defa uyanıyor gece 23.30 da emzirme 03.00 da emzirme şu anlık durum bu 👀
KaSeAy Pinara Alttaki sümeyye arkadasın dediklerine harfiyen katılıyorm. Bunun adı da egitimmiş ama bana saglıklı gelmiyo. Sınıf öğretmenym ve bu tür uygulamalar bence yanlış😕
Pinara Sumeyyee kesinlikle katiliyorum!! dün ilk kez uygulamaya gectik ve icim parcalandi. bugün zaten devam etmedim. Bencede cok saglikli degil! Denemek istedim cünki ahu tükelin programinda cok fazla positif basari hikayeleri vb vardi ama yok bu sekilde istemiyorum. Ben onun gözyasina kiyamam 🙏🏼
HtcBelis Sumeyyee Hemde ne acı.. Halbuki bu sıkıntılı süreç en fazla 1 - 2 yıl. Sonra zaten koşup oynayıp yorulup uyucak. Tabi ki bi düzen oluşturulmaya çalışılmalı ama öğrenilmiş çaresizlik yaşatmadan..
Sumeyyee Neymiş çocuk odaya bırakınca tek başına uykuya geçecekmiş yok eline uyku arkadaşı verilicekmiş onu tutup uyuyacakmış. Bebem benim elimi tutmadan uyuyosa uykuya geçerken yanında ben değilde peluş oyuncak olucaksa ne anladım ben o analıktan. Anneliği sorgulamıyorum kesinlikle ama anneliğimi dibine kadar yaşamak istiyosam uykusuz geceler ağlayan bebek uyumayan bebek bunlarıda dibine kadar yaşamam gerek🙋🏼♀️🖤
Sare35 Sumeyyee cAnım Benim oğlum da Ellerimi tutmadan uyumuyor ve ben bu durumdan çok ama çok memnunum bu modernleşme ilerleme adında yapılan saçma sapan şeylere bir türlü ısınamıyorum
Ece06 Karakiz da ekstra emzirme pışpışlama yapmadan daha doğrusu direk desteksiz bebeğinizi yatırdığınız zaman uyuyor mu kendiliğinden yoksa sadece saat düzenlemesi yapıp rutin mi oluşturdunuz
Pinara Sare35 haklısınız!! Ben de hiç hoşlaşmadım bu bağırtmak yöntenimden. bende oturup ağladım dün bebeğim ile birlikte. bugün sabah uyumadı ve öğlen uykusunda kendi kendine ağlamadan uyudu. Birdaha yapmiycam zaten başlarım böyle eğitime