Sevda58zeynep her akşam banyo yaptırmak çok zahmetli ve rutin hep aynı sırayla aynı şekilde yapılmalı. O yüzden eklemeyi tercih etmedim. gündüz uykularından 10-15 dakika, gece uykusundan 20-30 dakika önce oğlumun odasına geçeriz. Evde kim varsa iyi uykular diler, el sallar ve öperiz. Odasına geçince müzik açarım. Gündüz yaptıklarım; beraber kitap seçeriz okurum( oğlum hikaye kitabı sevmedi, yırtmak istedi, hareketli kitaplarla oyalanır bende hikaye uydururum), kitabı yerine kaldırır müziği kapatırız, stor ve tülü kapatırız, bu ara illa tülle ceee oynuyoruz, sarılır öper koklarız, uyku tulumunu giydiririm ve beşiğine yatırırım. Gece uykusu öncesi ise odasına geçer geçmez emziririm, alt üst değişimi yaparız ve gündüz yaptıklarımızın aynısını yaparız.
her bebeği sakinleştiren farklıdır, deneme yanılma ile bulmalısınız. Oğlum ninni açmamı sevmedi, Mozart bebek şarkıları acıyorum, hikaye kitabı sevmedi, hareketli kitap okuyoruz, bu ara ceee yapmaya illa yaparız uyumadan ve beşikte tutunup kalkmaya taktı, o kalkar ben yatırırım derken 10-15 dakika uğraştığım olur vs vs