Kuzuannesiii canım o alet el fenerine benzeyen düğmesi var basınca bizim duymadığımız ama köpeklerin duyduğu rahatsız edici bir ses çıkarıyormuş, rahatsız edip uzaklaşmasını sağlıyor ama her köpekte etkili değil. Şöyle anlatayım istanbul zekeriyaköydeydim sabah yürüyüşe çıktım baya tenha oralar mis gibi orman havası. Çok köpek terkediliyor oraya malesef bana dedikerki ilk gün köpek çok burada, saldırır dediler ama ben köpek sevdiğim için bana bişi olmaz dedim. Sokak hayvanlarını çok beslerim zaten. Benimde kedim var. Sana şöyle söyliyim biranda yaklaşık 10-15 köpek arasında kaldım sakinleştirmek için otur kızım ,dur oğlum yok. Çok tenha olunca kalabalık sürüde bir azgınlık oluyor beni ortalarına bir aldılar bazısı oynamak için bazısı sinirlendi falan en son düştüm. Karşı sitenin güvenliği havaya kuru sıkı galiba ateş etti düşün kargaşayı sesten kaçsınlar diye. Zar zor beni aldılar oradan. Ertesi gün markete gidicem yan komsu kadın o aletle geldi beraber çıkalım diye sonra o aleti bastı bazısı kalkıp gitti bazıları daha çok sinirlenip üzerimize geldi o sese. Sonra ben onları beslemeye başladım o haftasonu bisürü ayı gibi tatlış köpeğim oldu bana alıştılar sürekli mama götürmeye devam ediyorum hala çok seviyorum onları fobiye yol açmadı bende ogün 😂 yani çok uzun oldu ama o alet bazı köpekleri sinirlendirmişti o gün tanık olduğum. Ama anlattığım şey seni korkutmasın benim yaşadığım şey çok istisna kaldığım yer tenhaydı oyüzden çok sürü oluyor şehir içindeysen 1-2 köpek vardır korkma lütfen dümdüz yoluna devam et birşey olmaz inşallah canım. Hayvan korkunu da yenersin inşallah bir hayvan sahiplenirsin en güzel çözüm 💕