Cizrelili 5 aylık bebeğine ek gıda veren var mı ben bir haftadır yoğurtla başladım ek gıdaya biliyorum erken ama bebeğim çok istiyor yemek gorunce sürekli ağzını açıyor istiyor bugunde armut puresi yapip verdim cok sevdi 4 cay kasigi verdim veren var mi?
CigdeminMevasi Cizrelili bizde doktorumuzn tavsiyesiyle 5ay 10 günlekkn başladık 1 hafta yoğurt verdm sonra sebzelere geçtm meyve en son dedi
YasemiNYagmur1 Cizrelili canım meyveler en son olmalı. Sebzeleri istemiyorlar bu sefer meyve tatlı geldiği için
AnnesininUmutu Cizrelili Ben patates, havuç, kabak, balkabağıyla başladım. Sebzelerden sonra mervelere geçtim. İster buhar da ister suda haşlayabilirsin tercih meselesi.
Cizrelili CigdeminMevasi hım yani ben bugün meyve verdim çok iştahlı yedi sebze olarak ilk neler verdiniz bide sadece haşlayıp mi verdiniz tuz felan koydunuz mu
CigdeminMevasi Cizrelili buharda pişirip verdim patates habuç balkabağı bezelye süzgeçten geçirdm içine birer çay kaşığı zeytinyağı koydm öyle verdm birde ssu verin mutlaka tuz felan asla koymayın meyve tatlı oldğu için bebekler meyveden snra sebzeyi yemek istemiyorlar oyüzden en son meyve verin
Bahareyhan Cizrelili Anne sütü veya formül mama ile kıvamını sulandırabilirsiniz ben buharda haşlıyorum suyundan koyuyorum birazda zeytinyağı kesinlikle tuz şeker et tavuk suyu vermeyin çok çok erken internetten ayına göre araştırıp öyle vermeye devam edin Bizde 5.ayda başladık yoğurt havuç patates kabak bal kabağı ile gaz ve kabızlık yaşabilen mevsim sebzeleri var brokoli yer elması gibi ve 3 gün kuralını atlamayın bunları denerken bir tatlı kaşığı ile başlayıp artırarak bir çay bardağını geçmeyecek şekilde devam edebilirsiniz🤗
Cizrelili YasemiNYagmur1 peki bu sebzeleri nasıl sulandiriyorsun öyle ezip mi verceğim yoksa et veya tavuk suyuyla sulanfiracakmiyiz
YasemiNYagmur1 Cizrelili şimdilik tadım yaptırdığım için mamayla açıyorum ben. Önce cam rende de eziyorum iyice sonra 1 ölçek mamayla açıyorum
Kuzeycik Cizrelili biz de 5 aylıktan ek gıdaya başladık 9 gün sonra 6 aylık olucaz. Doktorumuz önce meyveden başlattı. Armut püresi veriyorum.
Cizrelili Kuzeycik bende armut veya yoğur. Cennet hurması verdim 2 hafta içinde bunları verdim çok sevdi