Kiymet123 Kızlar öğlen 2’de pirinç unlu meyve püresi verdim akşam 6.30’da pirinçli balkabağı ve havuçlu çorba versem birşey olur mu ? Diğer öğünler hep devam sütü ?6 ay 15 günlük
Sheriffe Kiymet123 bence pirinç unu hiç vermeyin bol nişasta boş kilo boş tokluk yapar bi işe yaramaz yani sasece meyvr püresi yada içine un yerine yoğurt koyun
Sevilayy_1 Kiymet123 İlk zamanlar pirinç unu kullanabilirsiniz alerji riski en az olan un ayı ilerdedikçe daha yararlı unlar kullanın yulaf unu gibi de çorbayı öğlen içirin muhallebiyi akşama doğru daha çok tok tusun bide tadım yaptırmıyormusun meyve sebze tek tek
Balbocegi Kiymet123 birşey olmaz ama pirincin her türlüsünü bebişin öğünlerinden çıkarmanızı tavsiye ederim
Eesay Kiymet123 bir şey olmaz ama bebeğe hem sabah hem akşam pirinç biraz fazla gelebilir, dengelerseniz sorun olmaz diye düşünüyorum
Kiymet123 Sevilayy_1 5.5 ayda başladık tadımları yeni bitti şimdi öğünlere geçtik günde iki kere veriyorum şuanda öğün biri öğlen biride akşam yemeği
Sevilayy_1 Kiymet123 Sabah çeyrek yumurta veriyordum öğlen iki sebzeli püre akşamda muhallebi suyla ya pirinç unu yada bebek irmiği ile yapıyordum içine meyve cam reddeden geçirim yiyordu
dertlikerkenez Kiymet123 öğün başlangıcını kahvaltı ve öğle yemeği olarak yaparsanız daha sağlıklı olur bebeğin sindirimi açısından. 4 aylık ek gıdaya başladık, tam hatırlamıyorum ama 8. Ya da 9. Ayda listemize eklendi akşam öğünü. Yeni verdiğiniz ürünleri de öğlen denerseniz bebeğinizde bir reaksiyon yaratıp yaratmadığını ya da sindiriminde zorluk olup olmadığını gün içerisinde gözlemleyebilirsiniz, gece daha zor olur gözlemlemek.
Dn123 Kiymet123 kabız olabilir. Pirinç unu ve pirinç kabız yapabilir. Muhallebi yerine elmayı rendeleyin üzerine ceviz dövüp dokun azıcık. Yada fındık. Akşam pirinçli çorba olur o zaman
Eesay Kiymet123 mesela pirinç unlu mamayı her sabah yapmayın. Haftada 2 güne ayarlayabilirsiniz, yemeklerine ben de pirinç koyuyorum ama miktarını ayarlayın fazla atmayın. Her yemeğe de atmanıza gerek yok. Ben bazen pirinç bazen tel şehriye bazen bulgur atıyorum ama bunları arka arkaya yapmamaya çalışıyorum.
Woody Kiymet123 pirinç yerine bulgur kullanabilirsiniz çorbada. Veya hiç koymayın. Kabız olabilir. Ben vermezdim 🙄 Muhallebileri de irmikle yapabilirsiniz. Ben siyez unu, keçiboynuzu unu da kullanıyorum.
Kiymet123 Woody Bende irmik koymak istedim ama pirinci 3 gün kuralı yapmak istiyorum bide irmikte ayni 3 gün kuralı acaba alerji yapıyor mu bunlar yoksa yapmama gerek yok mu
Sevilayy_1 M-V-S868820 bi tatlı kaşığı pirinç unu bi çay bardağı su kısık ateşte pişir o soğurken içine meyve püresi ekle birazda pekmez tadı gayet iyi oluyor böyle bebe irmiği deneyin onun tadı daha güzel
Kiymet123 agustosbocegim normal market irmği kullan canım yaaa eski köye yeni adet getiriyorlar normal irmiği robottan geçir yada blendr yap