Glin89 Bir türlü beceremiyorum neden olmuyor 😩 oğlum hiç begenmior tadını yemior haklıda ben olsam ben de yemem
Ays-nn Glin89 bir litre süte 1 yemek kaşığı maya şeklinde yaparsanız ölçü tutar . Nasıl yapıyorsunuz bilmiyotum ama bende yapamıyordum başlarda şimdi oluyor😀 deneye deneye olucak .
Betull Glin89 canım eksi mi oluyor ben fırında mayalıyorum tas gibi oluyor bi denesen hiç eksi olmuyo ve hergün yiyoruz
Glin89 ozi 200 ml pasterolize sütü cezvede ısıtıyorum bir tatlı kaşığı yogurt koyup 6 saat bekletiyorum sarılı sonradolaba koyuyorum ertesi gün yine sulu yine sulu
teachersrn Glin89 pastörize sütle olduğu için olmuyor günlük çiğ süt alıp siz kaynatın ılıyınca küçük parmağınızı yedi saniye tutabildiğiniz zaman mayalayın mayaladıktan sonra sıkıca sarın ama kıpırdatmayın en az yedi sekiz saat kalsın
Betull Glin89 canım sütü mayaladıktan sonra fırının içine koyuyorum ve 5 5.5 saat bekliyorum üstünü falan hiç örtmüyorum taş gibi tutuyor
Fyzaeyll Ben ikeadan küçük kavanozlar aldım onlara mayalıyorum. 1 çay kaşığı yoğurda çok az bal koyuyorum süt ile karıştırıp mayalıyorum. 6 saat üstü kapalı duruyor. Ağızlarını açıp 5 10 dakika bekleyip dolaba öyle koyuyorum.