Minikkualamm2123 Sumeyyem baba anne su mama meme gel abla teyze nene abi elma kedi inek bebek ekmek araba boyle bizde..
Erenela_ Sumeyyem baba dede mama anlaşılır bunlar çok konuşuyor sürekli birşeyler anlatıyor ama hiç anlaşılmıyor. Ama her kelimenin ne olduğunu biliyor birşey istesem başka odadan alıp getiriyor
Hulyaaa Sumeyyem çok fazla kelime söylüyor ama cümle henüz yok 24 aylık benimkim cümle.olarak anne hadi anne gel bana ver vs gibi kısa cümleler kuruyor yani. Işığı aç , kapıyı kapat gibi
Sumeyyem Minikkualamm2123 bende de baba anne gel kalk deh mama emme daha değişik kekime yok tv telefonu da az baktırıyorum bolca kitapsan resmiler göstürüyprum 19.5 20 girecek normal mi
Minikkualamm2123 Sumeyyem benim de 19 ay 21 günlük canim bence normal büyük kızım 3 yaşa kadar dogru duzgun konuşmadi bile o yüzden acele etme bol bol konuş hele babasi konussa daha iyi küçük sorun yapma.😘
Yensar Sumeyyem tabi ki normal bazı bebekler kelimeşeri tam söyleyemedikten sonra söylemiyorlarmış. Belki öle bi bebektir veya anne baba geç konuşmuştur
Sumeyyem Erenela_ aynen benimki de öyle resimden balık nerde diyorum gösteriyorum ama daha tam kelimleere gelmedik
Sumeyyem Erenela_ resimdekileri gösteriyor ne dersek yapıyor getiriyor gidiyor ama daha net kelimelere gelemedik
Sumeyyem Hulyaaa anladım benim ki 19.5 aylık gel kalk anane deh gu du böyle seyler diyor tam iyice kelimelere gelemedik
Hulyaaa Sumeyyem gelir gelir. Benimki 21 aylliken tam net kelime söylemeye başladım şuan iki yaşında asla susmuyor. Her kelimeyi hemen hemen söylüyor ama benim paşa da cümle yok digru dürüst 😁 bakalım elbet konuşurlar rabbim emretmemis daha demekki
Sumeyyem Arc1993 her çocuğunun kelime haznesi farklı tv telefona da bakıyor mu neler yaptırıyorsunuz kitaplara çok baktırıyorum okuyorum konuşuyorum algılaması çok iyi ama kelimemiz az 10 15 tane var
Sumeyyem Minikkualamm2123 anladım canım elimizden geldiğince tv telefondan uzak tutuyoruz konuşur ins
Sumeyyem Yensar ben geç konuşmuşum ama kimisi de genetikle alakası yok diyor ilgilenmek önemli diyor kimi çocuklar öyle