Ravzalina **Merhaba hanımlar 😊 kızım 5 ay 2 günlük test yaptırdık yumurta alerjisi çıktı. Bıldırcın yumurtası versem sorun olur mu? Birde artık beni emmiyor normal süt versem mi hangi marka yağlı mı bilgim yok bu konuda bilgisi olan varsa paylaşır mı? **
Mom9 Ravzalina anne sütü yerine geçen, gerekli vitaminler mamalarda var bebeğiniz daha çok küçük mama kullanmalısınız. Zaten doktora sormuşsunuzdur bıldırcın yumurtası da 3yaşına kadar önerilmiyor
Portakal Ravzalina öncelikle geçmiş olsun yumurta alerjisi olan bir bebeğe daha alerjik olan bıldırcın yumurtası verilmez zaten 2 yaşından öncede verilmez. Sizi emmiyorsa inek sütü de içemez formül mama vermeniz gerekiyor inek sütü vereceksiniz en erken 1 yaşı beklemeniz lazım tavsiyem hiç vermemeniz tabiki.
27__ Ravzalina Doktorunuza sorun bence bildiğim kadarıyla bıldırcın yumurtası 2 yaşından önce verilmiyor. Yumurta alerjisi kan testinde mi çıktı? Peki akina mi beyazına mi?
Mommyy70 Ravzalina bıldırcın yumurtasını bilmiyorum ama laktoz intoleransında varsa alerjik mama kullanmamız gerekiyor galiba inek sütü içermeyen bu da raporla çıkıyor normalde pahalı bir mama
Ravzalina Mom9 kızımda ayrıca laktoz intoleransı da var mama kullanıyoruz zaten ama çok zayıf büyüme geriliği var o yüzden bişeyler yapmak istiyorum.
KardelenYB Ravzalina laktoz intolerans olan bebeğe inek sütü veremezsiniz lütfen doktorunuza danışın zarar verirsiniz böyle badem sütünü soru bir doktorunuza olur derse onu verin
Drindniz Lütfen vermeyin yumurta alerjisi olan bebek süte de duyarlılık gösterebilir bebeğiniz emiyorsa kendiniz de yumurta ve yumurta giren ürün yememelisiniz
Ravzalina Drindniz evet dün belli oldu artık tamamen cıkartım hayatımdan yumurtayı doktor 3 ay kesinlikle yemeyeceksin dedi
Ravzalina Mommyy70 kullanıyoruz zaten raporlu evolvia rp1 kullanıyorum ama gelişimi küçük kaldı 5 aylık 7 kilo boyu 63 cm kafası 41 . Doktor grafik çıkardı bize zayıfın bir tık üstü normalin altı dedi.
Drindniz Örnek verecek oldursak inek sütüne alerjisi olan bebeğin keçi koyun sütüne de vardır bazı bebekler tolere etse de bazıları edemez kötü sonuçlar doğurabilir bunu ancak alerji uzmanı bilir
Ravzalina Drindniz alerji doktorumuz hastaneden ayrılmış kendisine mesaj atıyorum cvp vermiyor yeni muayehane açana kadar cvp vermeyecek sanırım. Tıp fakültesi hastanesine gittik dün zaten orda deri testinde yumurta alerjisi çıktı ama doktoru pek sevemedim sorularımıza yanıt vermedi
Mommyy70 Ravzalina biz de beş ayligiz kilomuz ile boyumuz aynı baş çevresi de 42.5 bence gayet normal neden öyle dedi ki? Persentile bakıyorum ben kilosu yüzde doksan diyor
Drindniz Ravzalina yumurtaya alerjisi varsa bıldırcın vs. Yumurtası kesinlikle vermemelisin canım laktoza da duyarlıysa sütede alerjisi vardır üzülme zamanla düzeliyor 13 aydır kızımda da var ekstra olarak çoklu gıda alerjisi de var bir anne olarak seni anlıyorum ama maalesef verirsen allah korusun krize girebilir
Ravzalina Drindniz allah korusun tabiki ben öğrenmek için zaten sordum hemen vereyim demiyorum gurbetteyim kimsem yok kayınvalidemle konuşmuyoruz yapayanlız kaldım ilk cocugum zor durumdayım o yüzden sorayım bir dedim sadece
Drindniz Ravzalina anlıyorum aynı durumdayız alerjik bebek çok zor oluyor şu ara da çoğu bebekte alerji var çok sıkı yaparsan diyetini geçer sanırım bizim alerjimiz çok yoğun o yüzden geçmiyor mesela yumurta veya yoğurt yiyen biri kızımı öperse hemen rahatsızlanıyır
Aysu01- Ravzalina bıldırcın yumurtası için çok erken ve yumurta alerjisi varsa kek börek hepsinin içinde yumurta olan şeyler de yedirmemen lazım süt için de erken bence mama kullansan daha iyi benim kızım da da yumurta alerjisi var çoğu şey yasak bize