Mnkaslnn- Ek gıda hakkında hiçbir şey bilmiyorum bir ay sonra başlayacağım ama nasıl yapacağım bilmiyorum önerebileceğiniz bir kitap varsa çok mutlu olurum ☺️ Bir de buharda mı pişiriyorsunuz sebzeleri yoksa suda mı?
Balkupum2505 Mnkaslnn- önce yogurttan başla 3 gün kuralı ile her gün bi miktar artırarak. Ben sebzeleri güzel soyup iyice yikayip suda haşlıyorum püre kıvamina getirdikten sonra kıvamini o kaynattigim su ile yapiyorum
Umelike Mnkaslnn- bu cocuk aç ve acıkınca yer kitapları var bende içinde bir sürü tarifler var fikir olması acısından almıştım onları önerebilirim İnternette var sebzeleri de bazen buharda coğunlukla buharda bazen de suda haşladıgım oluyor haşladıgım suyu da kullanıyorum ama tabi
Balkupum2505 Mnkaslnn- evet canım 1 çay kaşığı sonraki gün 1 tatli kasigi soraki gün 1 yemek kasigi 3 gün vericeksin ayni gidayi. Alerji olup olmadigini ögrenmek icin sonra havuc 3 gün ayni artirarak. Sonra patates bu sekilde gideceksin
Mehtee Balkupum2505 peki canım alerji olup olmadığını nasıl anliyorsun belirtsi neler oluyor? Biz 2 gün once başladık normalde doktorumuz 4.ayda baslamimizi onerdi ben bekledim 5.ayimiza girmeyi kabak denedim kabız oldu icine zeytin yagi koymama ragmen bide poposu kizarip kucuk kucuk sivilcelenme yapmış bende vermemeyi düşünüyorum 1 ay kadar daha
Balkupum2505 Mehtee vücudunda benek benek benek yaygin halde bisiler cikarsa alerjidir. Kakasi mukuslu ise oda alerji olabilir. Ek gıda döneminde pişik olabilirmiş. Egerki yemeyip öğürduğü seyler olursa zorlamayin 1 2 hafta sonra falan deneyin
Mehtee Balkupum2505 yok canim vucunda birsey olmadi sadece kizariklik ve sivilcelenme oldu daha once hic oyle olmamıştı acaba alerji mi diye düşündüm cok severek yedi ogurmedi hatta ve bu sabah kaka yapti 3 gun gibi yapmamıştı oldugundan da kivamliydi. Ilk çocuk yurt disindayim doktorumuza soramiyoruz herseyi herseye normal diyor 🤤
Balkupum2505 Mehtee geçen gün benim bebegiminde el ustunde bacaginda birde yuzundede vardi ayni anlattiginiz sivilcelenme. Resmini cekip doktorumuza gönderdim isiliksi lezyon dedi yayilabilir dedi. Bi krem ismi verdi aldim kullandim 2 güne gecti sukur. Aletji tü vucutta ve yaygin olurmuş.
Balkupum2505 Mehtee benimde ilk cocugum ama doktorumuz sagolsun cok bilgilendirdi. En ince ayrintisina kadar anlatir herseyi. Kafama bisey takilsa arar sorarim adam bıktı benden artik 😂😂
minikoglumm Kizlar bende bugün balkabagi vericem yeni başlıyorum bir çay kaşığı olarak ama su vermem gerekli mi ve ne kadar vermeliyim
Balkupum2505 minikoglumm her ek gida ve mama arkasindan mutlaka veriyorum ben icecekse iciyo zaten. Aralardada teklif ediyorum icerse
Umelike Mnkaslnn- yani şöyle demek istedim örneğin havucu suda haşladım havucu ezip o haşladıgım suyu da ezdiğim havuca azıcık koyuyorum hem biraz kıvam alması için