Sevda6767 Kızlar abimin eşi tüp bebek tedavisi ile hamile kaldı. İkili testi down sendromu görünüyor demiş doktor. Nifty testi diye bir test varmış o %99 kesin sonuç veriyormuş. Abimler ne olursa olsun aldirmayiz diyor. Bu test de oldukça pahalı. İkili testin yanlış çıkma ihtimali nedir? Bilen yaşayan var mı?
Nily Sevda6767 o testler garanti değil sadece olasılık. O şekilde söylenip yüzlerce saglıklı doğan bebek var. En güzeli yaptırmamak. Bosu bosuna 9 ay boyunca strese girmekten baska bir ise yaramıyorlar. İnsallah onların bebekleride saglıklıdır☺️
tecrubesizanne Sevda6767 neredeyse tanıdığım bütün hamilelere söylediler bunu ikili test sonrası. Nifty veya amniyosentez dediler kimisi yaptırdı kimisi de yaptırmadı ama hiçbirinin bebeği de down sendromlu doğmadı üzüldükleriyle kaldılar. Sırf bu yüzden ben de yaptırmadım boşuna strese sokuyorlar anneyi.
Nekwa Sevda6767 gayet yüksek cevremde down sendromu kimde var denilirse o üstün zeka cikiyo. Zaten o testi cocugu aldırmayı dusunmeyenler hic yaptırmamali Dr lar bu konuda hic uyarmiyo 2 bebeğimde de hiç bir testi yaptırmadım 2side cok sağlıklı şükür
Tosbikim_351218 Sevda6767 ben canım benim de ikili testim de öyle bi ihtimal çıktı ama çok şükür kızım 2 aylık olacak doktorlar öyle bi bulguya rastlamadık dediler çok yanılabiliyorlar bu testlerde inanmayın
Gamze5861 Benim arkadasimin cok yuksek ihtimalle down sendromu cikmisti 2li ve 3lu testte Dogdu hicbseyi yok. Suan 1 yasinda ve gayette sağlıklı
Arsdfn Benim de abimin eşine hep öyle dediler ikili üçlü tarama hepsi down sendromu dedi hamileliği cok kötü gecti bu yüzden dogdu hiç bi sorunu yok sapasağlam bu testler %100 sonuc vermiyo ki zaten
Minikevrenim Sevda6767 Allh bilir testlerin herzaman yanılma payı var hem down sendromlu çocuklarla çalıştım çok tatlılar iyi bi egitimle çok gelişim gösteriyorlar
Sevda6767 Minikevrenim eşim de özel eğitim öğretmeni hep anlatır onları. Çok tatlılar diyor. Bazılarının zekası normale çok yakın olabiliyormuş eğitim ile. Ağır olanları da var tabii. Allah tan gelen her şey kabulumuz diyor abim ile yengem. Ama onlar 11 yıl bekledi üstelik tüp bebek ile oldu üstelik dee yengem şeker hastası insülin kullanıyor. Komaya girecek kadar düşebiliyor yükselebiliyor şekeri yani onlar için sağlıklı olmasını çok istiyoruz. Rabbim hepimizin çocuklarına sağlık versin. Abimlerinkine de 🙏🙏🙏🙏🙏
Sevil Sevda6767 bu testler risk belirler kesin sonuc vermez.Nify yada amniyosentez taraftariyim ve amniyosentez yaptirdim.Aldirmak degil mesele hazırlıklı olmak.Benim 3 lu testim yuksek risk cikti bebek anne karninda olebilir dogsa bile makinalara bagli bir sure yasar dediler.Bulundugum ilde ki hastanede dogum yapamicami daha farkli bir hastane olmasi gerektigi soylendi.Allah korusun o 1 ay neler cektigimi bir ben bir Allah biliyo.Amniyo sonucum gelince dunyalar benim oldu 9 ay o sitresle durmasi cok zor olurdu eminim.Ins abiniz yengenizde sagsalim bebeklerini kucagina alir.
Aaysel Sevda6767 banada ikili testte bebeğin beyninde kist var demişlerdi oahalı testlerden yaptırmak istediler ben yapmadım sonuç ne olursa olsun aldırmayacağım için bide hamileyken tedavi edilmiyordu ki sadece doğana kadar kendimi üzecektim bende yaptırmadım. Yengemede ikili testte bebek özürlü dediler onun ilk çoçuğu down sendromu çok korktu ama oda test yapmadı çok şükür bebeği sağlıklı doğdu. Herşey Allah ın takdiri. İnşallah sağlıklıdır.
Sevda6767 Cevap yazdığınız için hepinizden Allah razı olsun. Benim de 3 düşüğüm vardı onun için benim doktor ikiliyi yaptıralım demişti ben de yaptırmıştım o zaman benim doktor da kesin sonuç değil demişti ama şükür temiz çıkmıştı. Şimdi abimlerin öyle bir sonucu çıkınca buna benzer bir şey ile karşılaşıp sağlıklı doğan var mı diye sorayım dedim. Allah im inşallah onlarınki de yanlıştır. Sağlıklıdır inşallah. :( 11 yıldır bu bebeği bekliyorlardı
SelimliAnne Sevda6767 tüp bebekle olduysa annenin yaşı muhtemelen yüksektir. Sırf bu yüzden bile yüksek risk çıkarıyor ikili test
miliaris Sevda6767 tarama testleri istatistiki bilgi verir, kesin tani icin cvs ya da amniyosentez yapilip kromozom bakilmasi gereklidir ya da size onerildigi gibi kandan nipty test yapilmasi gerekir..İkili test tek basina anlamli da degildir usg ile de degerlendirilmesi gerekir..
Gulnur Sevda6767 benim arkadaşım aynı şeyi yaşadı. Nifty testi gibi bir test yaptırdı ama firması farklıydı galiba. Sonuç olumlu geldi. Şimdi sağlıklı bebeği çok şükür. İkili test olasılıklar üzerine yanlış çıkabiliyor yani. Umarım sağlıkla alırlar bebeği kucaklarına
Kutayalp Sevda6767 kaç yaşında yengeniz benim yengemin yaşı 35 falandı riskli dediler yaştan dolayı riskli oluyomuş ama şükür şuan ilkokula gidiyo inşallah sapasağlam doğar