KahramanAnne Kızlar 5 aylığız mama ile beslendiğimiz için doktorum ek gıdaya başlayabileceğimi söyledi. İlk ne vermeliyim? Yoğurt mu sebze mi? Ne kadar vermeliyim 3 gün kuralı uygulamalımıyım. Günde tek öğün şeklinde mi vermeliyim
seymaaras KahramanAnne Ben ilk yoğurt vermiştim ve 3 gün kuralı ile. Ama tadımlık tabi bir kase değil😂 Sonra sebze püreleri. Sonra meyve♥️
Mom16 KahramanAnne öğlen aç olduğu zaman vermelisiniz. Önce sebzeler sonra meyveler en son yoğurt. Tek öğün olarak. 3 gün kuralı ile.ilk gün çay kaşığı 2. Gün tatlı kaşığı 3. Gün yemek kaşığı şeklinde. Ben kabakla başlamıştım. Doktorumuz ne kadar yerse o kadar verin demişti ama. Kabaktan sonra patates havuç fasulye şeklinde devam etmiştim. Sebzeler bitince meyveye geçtik önce elma ile başlamıştım
Melindam KahramanAnne Bana Doktorum Önce Sebze İle Başla Demişti. Bende İlk Kabakla Başladım Tadımlık. Sonra Yoğurt Sonra Meyveler. İlk Gün 1 Çay Kaşığı 2.Gün tatlı Kaşığı 3.Gün En Fazla 1 Yemek Kaşığı Olacak Şekilde
Gizzy KahramanAnne 3 gün kuralı ile patatesle başladık bizde. Havuç bezelye bal kabağı verdim sırayla. Ama çok zor yiyor istemiyor napicam bilmiyorum. Daha yeni tanışıyor tabi. Bugün armut tattirdim,umutluydum. Onu bile zorla yedi suyunu icti 🙄
KahramanAnne seymaaras bende önce sebze mi yoksa yoğurt mu diye bilemedim kararsız kaldım bir de günüm hangi saatinde verdiniz rastgele olur mu
KahramanAnne Melindam Anladım sebze ile yoğurt arasında kaldım bilemedim bir de kimisi ilk havuç kimisi kabak ile başlamış ona da karar veremedim
seymaaras KahramanAnne Vallahi benim ek gıda zamanım coronanın pik yaptığı zamana denk geldipi için kendim başladım. Araştırdım yoğurt yada sebze ile dyordu yoğurdu tercih ettim. Sebzeyle başlayınca ne fark olurdu bilemem ama. Sebzeyi de seviyor oğlum. Ben aç olduğu herhangi bir öğünde vermiştim.
ikizleriim Sütü ısıtıyoruz 38-39 derece kadar, içine biraz probiyotik yoğurt mayası ekliyoruz mayalamaya bırakıyoruz 5-6 saatte mayalanıyormuş. Katı değil daha sıvı kremamsı oluyormuş ama. Daha denemedim yoğurt mayasını bekliyorum 🌸KahramanAnne Ruzgarbaby Gizemm1
Melindam KahramanAnne Yani Yoğurt Biraz Daha Alerjen Olduğu İçin. Mesela Kızım 7 aylık Süt Ve Süt Ürünlerine Yeni Alerjisi Oldu. Yoğurt Tadım Yaptırmama Rağmen Şimdi Alerjimiz Olmasından Şüpheleniyor Doktor. Benim Doktorum En azından Sebzeyi Tattırki Alternatifin Olsun Demişti. İlk Yoğurtla Başlayınca Ne Olurdu Bilmiyorum Açıkçask
Melindam KahramanAnne Birde Açken Dene Mutlaka. Anne Sütü Veya Formül Süt Verip Deneme Almaz bu seferde. Ben Çelik Makarna Süzgecim Vardı Onu Buhar Aparatı Olarak Kullandım. Sonra Zaten Püre Tarzı Yapmaya Başladım.
Mom16 KahramanAnne evet sebzeler buharda pişmiş şekilde verdim . Meyveyi cam rendele rendeleyerek. Yoğurt başlı başına alerjik bir gıda. Bebeğiniz küçük daha en azından diğerleri ile ek gıdaya geçiş yapsın. Kazein maddesi bebeğinize ağır gelebilir