BalPrensesAnnesi 17 aylık kızım var kızlar ara öğünlerde neler veriyorsunuz güzel tarifleriniz varsa yazar mısınız hepimize fikir olmuş olur. Ben meyve veriyorum genelde ama başka şeyler de vermek istiyorum. Bazen yemek yemiyo güzel doyurucu tarifleriniz varsa bekliyorum 🌸
nikimikedi7 BalPrensesAnnesi ev yapımı şekersiz kurabiye, kek, kavrulmamış kuruyemiş (ceviz, badem, fındık), kuru meyveler (kuru dut, kuru kayısı, kuru incir vs), meyve pestili, züber kids, ev yapımı kraker
Wolverine BalPrensesAnnesi Bugün kuru üzüm muz ve hurmalı kek yaptım. Güzel oldu. Hem doyurucu hem de ara öğün. Tarifi; 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarım c.bardagi zeytinyağ. Bir küçük olgun muz 2 hurma biraz kuru üzüm. Bir çimdik tarçın, bir çay kaşığı kabartma tozu Un( hangi un varsa) Hurma ve kuru üzümleri sıcak suda yumusatiyoruz. Sonra tüm malzemeleri (un ve kabartma tozu hariç) Güzelce blenderdan geçirip unu ve k.tozunu ekliyoruz. Kek kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Benim küçük kek kalıplarim var ama yoksa küçük seramik kaselerde iş görür. Hepsine eşit pay ediyoruz. Fırında 170derecede veya tencerede sıcak suyun içinde buharda pişiriyoruz.