Selen21 Biz tadimlara baslicaz da yarim havuc yarim patates yarim kabak ve 1 tatli kasigi pirinc koyup kaynatip catalla ezip uzerine sizma zeytin yagi gezdirip ver dedi doktorumuz. Sorum şu oglum sadece mama besleniyor brn bu karisimdan verince onun damagina gore biraz kati olmucak mi bu yemek ? Nasil yutucak ? Yutamazsa diye cok korkuyorum tabi ki bi kaşik tikmicam agzina da tek korkum yutamazsa diye sizler nasil yaptiniz nolur bi yarimci olup akil verin bana
yildiz7 Selen21 zeytinyağı koyicaksan püre gibi olur canım bişey olmaz korkma yutar minik minik verirsen
gunes20 gunes20 ilk ay tadım olarak başlar zaten. Zamanla bebiş alıştıkça kendi istiyor sevdiği şeyleri. Verdiğiniz şeyleri tek tek tattırmakta fayda var. Püre hiç yapmadım ben. Çatalla ezdim 5. Ayda başladık ona rağmen. Şöyle bir yol izledim. Haşladığım sebzeleri parmak boy onun tutabileceği şekilde haşlayıp birkaç tanesini de önüne verdim ki, hem duyusal gelişimine katkısı olsun, hemde kendi tadına baksın diye. Ama tabi önden kendi yaptığımı yedirdim. Sonra verdim parmak gıdaları. İlk zamanlar yemesini beklememek lazım. Parçalayıp atıyor. Canı saolsun deyip sildim süpürdüm walla. Hala daha öyle ama😁
Woody Selen21 Merhaba biz de bu şekilde başladık. İlk 1 2 hafta süzgeçten geçiriyordum, eziyordum ben. Öyle veriyordum
Eternity Selen21 Kızım 6. ayında blw ile başladı, ilk zamanlarda zaten yutup doymasını beklemedim, parçalı gıdaları öğürdü, zamanla alıştı. Öğüreceğini zaten görüceksiniz, boğuldu diye düşünmeyin, çok normal. Sakın bopuldu diye düşünüp parmak sokmayın
Selen21 Eternity ahh çok korkuyorum ben zaten panik atagim var gece uyku uyuyamadim nasil yapicam ya bisey olursa diye biliyorum sorun bende 😔 blw yontemini bu korkuyla nasil becericem hic bi fikrm yok
mom-11 Selen21 mamayla kivamlandir biraz canim ben öyle yapıyorum. Ya mamayla yada kendi sütümle. Zaten cok yemiyor o yuzden cok az yapıyorum tattiriyorum yeterli oluyor. Mama + meme veriyordum. Simdi bende ufak ufak tattiriyorum
gunes20 Selen21 ayrıca kıvam vermek için ben buharda haşladığım sebzenin suyunu ve peynir altı suyu kullandım. Peynir altı suyu biraz daha ilerleyince tabi ek gıdada.
Woody Selen21 Meyve emziği ile başlayın. Ek gıdaya geçtiğiniz andan itibaren meyveleri bu şekilde tattırın. Zamanla eline de verirsinz direk